Att trivas…?

Som timanställd kan man inte välja var man får tider utan man tar det man får. Jag har en arbetsplats som jag trivs bra på och som alltid känns bra att gå till. Men senaste tiden har en av avdelningarna inte vart så kul att gå till. Man känner sig inte välkommen, får inte veta tillräckligt med viktig information och att effektivisera saker är inte helt okej all gånger. Man jobbar för att man vill, inte bara för pengarna….Man just nu känns det som pengarna är viktigare än att trivas, för att man kommer ingenstans med att försöka ändra gamla hundar… Veckan blir lite tuff kan jag säga, men jag hoppas det ska gå bra.

 

 

22e november

24 december närmar sig med stormsteg, det syns i butiker, på reklamen på tv och på sociala medier (facebook, google+ & twitter.) Vädret känns som en vanlig höstdag, inte som att det är 4veckor kvar till jul. Runt 10grader på dagen och minusgrader under natten, naturligtvis ingen snö. Det är det bästa tycker jag, gillar inte snö. Sen hade det gärna fått vara kallt, bara snön håller sig borta! Jag har inte köpt en enda julklapp ännu, vet inte ens vad jag ska köpa.

Vart lite dåligt med jobb sista tiden, tack vare sparpaket i Marks Kommun som gör att de drar in på allt de kan i skola / omsorg / vård. Kommunen ligger back -50 MKR. Hur man kan gå back så mycket är för mig en gåta, samt att man inte sett att kvittot blivit lite för dyrt tidigare…

En insändare i vår lokala tidning skrev att man skulle ta och anmäla kommunen till ”Lyxfällan” vilket inte verkar som en så dålig idé. Man har lagt pengar på ett ”grönare” Kinna centrum som är gråare än gråast. Ser inte mycket grönt när man åker igenom det längre.

Kommunhuset har fått en ny trappa av sten som var jättedyr samt en ny skylt som knappt syns, ett fall hos socialen som fick stor uppmärksamhet i ”Uppdrag Granskning” och i media för övrigt. Två fosterbarn som inte fick vara kvar hos sin familj utan skulle helt plötsligt bo hos biologiska mamman….En nota som slutade på 200.000 kr man trodde det skulle bli 80.000kr.

Pengarna rinner genom fingrarna på kommunen och istället för att dra i bromsen tidigare så låter man det rusa iväg till otroliga 50MKR!! Fattar det bara inte. Nu får omgivningen betala priset. Hyssnaskolan får inte sitt adventspyssel pga sparande, vården får inte sätta in vikarier utan ska ta hjälp av alla andra i huset först. Ingen gör någonting, alla bara står och tittar på och är förbannande. Genom att visa att man klarar sig utan vikarier så visar man också kommunen att man klarar sig och spelar dem rakt i händerna. Vilket för mig är obegripligt. Varför gnälla om man ändå tänker hjälpa dem?!

Marks Kommun borde be sina invånare (de som är kvar) om ursäkt och visa vart alla dessa pengarna tagit vägen. 

Av annan åsikt…..

Kommentarer, åsikter, media, facebook, twitter, osv. Alla har något att säga om någonting. Det är inte lätt alla gånger då alla inte kan ta att folk tycker annorlunda. Att våga stå för en annan åsikt. Jag har tröttnat ordentligt nu på detta då tänkandet ” tyck vad du vill – MEN bara du tycker som mig” inte går hem hos mig. Om jag är av en annan åsikt så ska jag väl kunna säga det,eller? Men så fungerar det inte, utan det allra bästa verkar vara att jamsa med och hålla med mainstream publiken så att alla blir nöjda. Det är sjukt, de lyssnar inte på annorlunda åsikter, eller annat tänkande, allt handlar om att få folk att tycka likadant vilket i mitt huvud är riktigt äckligt. Alla blir som robotar…..Jag har tröttnat på att vara en robot men känner mig hämnad av att jag inte kan säga vad jag tycker i olika frågor. För då blir man lynchad, hur ska man kunna leva i ett fritt samhälle när det inte är ett fritt samhälle?

Stefan Liv 1980-2011.

Idag omkom Stefan Liv (målvakt) och hans lagkamrater i ishockey laget Lokomotiv i en flygplans-olycka i Ryssland. Planet en Jak-42  var på väg till Minsk när de strax efter start kraschade och fattade eld. Nyheten om olyckan spred sig fort, twitter, facebook spekulerade i om han var bland de 44 som omkom. Efter ett par timmar visste vi, Stefan Liv var med på planet och omkom – han blev 30år gammal. Ikväll har hans minnesstund börjat och den kommer att fortsätta länge. Ishockey Sverige är i sorg.

Stefan Liv – hockey-hjälten vi alltid kommer minnas. 

 

Victoria Milan

Sajten för otrogna. Sajten för dig som har det lite trist hemma. Sajten för dig som vill ha lite kul. Sajten för dig som saknar det ni en gång hade.  Ja listan kan göras lång med saker för att berättiga varför man söker sig någonstans utanför sitt förhållande.

En del par finner sig i att helt öppen relation där sex med andra är helt ok. Andra vet om att den andre söker sig till andra och accepterar det eller inte. Och de finns de som inte vet vad den andre parten gör eller söker eller varför han / hon söker sig bort.

Det är inte bara män som är otrogna! Det är kvinnor med och det, och det ska man inte sticka under stolen med.

Att upptäcka att parten är otrogen kan vara förödande eller så kan det hjälpa till att få förhållandet på rätt spår igen. Men man bör ju fundera på varför den ena parten söker sig i från förhållandet och kanske prata ut om det innan man ev. går seperata vägar.

Wendela skriver om sajten.

 

 

2011-03-31

Mina föräldrar ska flytta och ju närmare de kommer till att faktiskt lämna huset där jag växte upp, ju jobbigare blir det.Dumt egentligen för att det är ju bara ett hus, men personerna man har minnena med flyttar ju och finns på annan ort samt annat hus.

Och det är inget fel i det nya huset men det känns inte helt hemma än. Flytt från en lägenhet till lägenhet eller till hus är skillnad för det är på ett annat sätt, man vill kanske inte bo i lägenhet i hela livet.

Men ett hus känns som att det är en investering som man gör och sen håller man fast vid den. Jag älskar huset jag och min sambo bor i med vår Elvira.

Man tittar ut och ser ett grönområde som används ofta året om av oss som bor här i området. Det är grannar, vänner, läget som gör att man trivs huset är ett skydd där vi har kryp-in som man använder mer eller mindre.

Jag ska ialla fall hjälpa mamma idag i det nya huset och visst känns det lite konstigt men ändå skönt att de trivs med köpet och inte ångrar sig.

Ett terrorhotat Sverige.

Sverige…ett land som har lite bekymmer men som i helgen fick ett oroväckande problem på halsen. En självmordsbombare spränger sig mitt i Stockholms City och katastrofen är ett faktum. Mitt i julhandeln två veckor kvar till jul. Varför skedde detta då? SÄPO har fått hjälp av FBI……..vet inte hur de ska kunna hjälpa någon…Fredrik Reinfeldt vill inte att man ska dra förhastade slutsatser, utan att vänta ut svaren som kommer under veckan. Men folk har redan dragit egna slutsatser, det handlar inte om rasism det är religion som är problemet. Att komma hit att leva här och att anpassa sig efter den kulturen som vi har är logiskt men det fungerar inte för alla.

Men om de kan spränga sig och ev ta med andra i döden så kan väl vi åka ner dit och hitta på nåt…Om de inte respekterar hur vi har det här så bör man inte bo här. Jag är förbannat trött på att de ska daltas och hållas på med en de ena än de andra. Vi får väl ha det som i Schweiz eller titta på grannlandet Danmark. Hur kan statsministern här uppmana till lugn och inte dra förhastade slutsatser, det är inte som att folk sitter hemma och inte tycker det är nåt viktigt som hänt. Och varför är det så TYST hos partierna nu…ingen andas ut ett ord….

Är vi hotade för att någon målat Mohammed på fel sätt? Låter det friskt i era öron? Är vi hotade för att vi har stor valfrihet? Om de inte passar så…

Visst vi är ett öppet land men det får finnas gränser till vad som ska ses som öppet.

Valet 2010

Valet i Sverige 2010 går väl ändå till historien som rörigast valet…Vi valde i september och ännu så finns det ingen som riktigt bestämmer. Röd/grönt eller blått…Jag vet inte men jag vet att SD kom in i riksdagen och helvetet brakade lös…Människor demonstrerar, de ropar i TV, tidningar och man får vara blind om man ska missa alla inlägg om valet på facebook.

Det är tröttsamt och det har blivit så att jag (vet inte hur många mer) har slagit dövörat till, jag orkar inte höra det mera nu. Det är bara för mycket!!  Jag menar vi hade ett val om vilka som skulle sitta i riksdagen och det likar inte politik med stil utan dagis med sand som vapen.

Blått vill inte regera med SD och vill få över röd/grönt på sin sida…ja vi ser ju hur bra det gått…SD vill försöka att regera men stöter på patrull för att ingen vill jobba med dem. Det liknar inte politik enligt mig utan ett stort dagis. I Danmark så har man haft DF i riksdagen i 9 år, det har fungerat så länge och tydligen så bra att det får sitta kvar.

I dag skulle det väljas talesman men det verkar ju inte gått bra heller, trött är vad man blir på allt som pågår just nu och det är roligare att läsa världstidningarna än våra egna nyheter, det är ju sida up och ner om valet och om hur vi ska få ut SD ur riksdagen.

Manifestationer och annat runt om i landet men bara några få som säger vad de verkligen tycker. Synd, då det är ett fritt land och ALLA har rätt till sina åsikter. Men många faller för trycket anser jag.

Folk blir hotade, skrämda och annat men det är väl inte rätt heller? Alla har ju sin åsikt och personer har de av en anledning. Att inte döma är vi bra på här sägs det….kan inte påstå att jag känner igen det nu…det är ett stort dagis 🙁

Vad tycker du om valet?

Ja vad säger man….

Måste bara skriva detta, idag på psykiatriföreläsningen så pratade vi om Thomas Quick och då sa en tjej att ”ja det är ju han som var bergsklättrare och som dog….” Ja ett gapskratt gick i rummet, och läraren sa ”hehe, nej det är inte han, Quick säger att han är mördare”. ” jaha så han har mördat folk?” säger tjejen… ”ja han säger det sa läraren, men vi vet inte ”. Föreläsningen handlade om sexuella övergrepp till störst del och var väldigt intressant.

Jag hann med en sväng till byn med och när jag skulle åka hem så satt de ett gäng killar (25-30 år) längre bort på en gräsmatta och drack öl, sprit och såg rätt höga ut. Väl på bussen så fortsatte de och klockan var runt 16.00, den ena killen pratade om en hund (antar att de var hans) att trampdynan hade lossat från hundens tass….och att den nu bara hängde och de såg tydligen ”coolt ut”…. Ja vad säger man, vissa ska inte ha hundar, det finns det flera exempel på….

Skräp

Gick en längre morgonpromenad med Elvira idag än vanligt, och när vi gick där längs vägen slog det mig hur mycket skräp det låg där vi gick. Det var burkar, påsar, kartonger, chipspåsar med mera. När jag gick där så funderade jag på om man skulle ordna en ”Vi bryr oss om naturen” dag med grannar och vänner, men sen funderade jag på hur många som egentligen skulle komma på en sådan grej….Intresset finns kanske men hur många skulle plocka skräp gratis?

Jag kan göra det, och Magnus följer förhoppningsvis med också men det är mycket som ska plockas upp och är man många så skulle det gå mycket snabbare! Man kan ju ha en grillning efteråt eller nåt annat som gör att folk kanske skulle vilja följa med. Men jag kanske drömmer om att de är lättare än vad det är…Vi får väl se hur det bli, om jag inte kommer på nåt bättre så får jag väl ta med några soppåsar ut och plocka upp det själv.