En ny resa

För 1½ år sedan började en resa ner i en mörk värld.

Först blev jag av med jobbet fick ingen större hjälp av facket.
sen fick jag svårt att få ekonomin att gå ihop. att bo i lägenhet, ha bil, husdjur det blev väldigt dyrt helt plötsligt. För att orka med allt så började jag först missbruka min medicin sen fick jag tag på andra droger andra bättre lugnande än de jag hade själv. Allt spårade ur till de värre. Blev känslokall, fick dåliga ”vänner”.  Fick säga upp lägenheten, flytta hem till mamma och pappa vilket gick bra men var lite påfrestande med för alla parter. Djuren hade jag ju kvar, Elvira på 50% ihop med Magnus och Zingo som jag hade köpt själv. Jag bodde hemma sen i 1 cirka. Blev sjukskriven för återkommande depressioner och ångest. Fick en psykolog som jag går hos än väldigt bra sådan.

Fick komma på samtal hos soc, fick en ASI utredning om missbruk och alkohol,den visade inga positiva resultat. Fick komma på missbruksbehandling i  öppenvårdsbehandling dvs KRAFTVÄRK – var mycket skeptiskt till detta i början. Ville ju komma på behandlingshem inte någon öppenvårdsbehandling. MEN trots min skeptiska sida så gick dagarna, dagarna blev veckor som blev månader och jag fick hjälp jag fick vård och behandling samtal och nya bättre vänner. Vänner som satt i samma situation som mig själv. Människor som förstod att de inte är lätt att ta sig ur ett missbruk. Även behandlarna förstod att de var svårt att ta sig tillbaka. Visst de blev några återfall både i droger och alkohol men ingen är felfri. Jag lyckades ialla fall ta mig ur det alla återfallen och återgick till behandlingen på KRAFTVÄRK.

Jag gick på KRAFTVÄRK i över 1 år, slutade nu i augusti 2017. Då fick jag börja på RAMS som är arbetslivsinriktat program för att komma ut i jobb igen, jag har gått där i 2 veckor nu och än så länge är det bra. Hoppas kunna komma ut i en praktik efter de sex veckorna som är introduktion och förberedelse inför arbetslivet.

Jag fick en egen lägenhet i juli -2017 och trivs bra , bor med Zingo på heltid och Elvira varannan vecka. Det känns som jag är på rätt väg, för en gångs skull.

Men de jag vart med om glömmer jag inte, trots att de är dåliga erfarenheter så lever de med mig hela livet.

Dock är jag drogfri sen ett år tillbaka och är väldigt nöjd med detta.

En resa slutar och en annan tar vid.

Kvällen före….

Så klockan är 21:43 kvällen innan avresa till Island. Packat, packat om, packat igen. Kollat alla voucher, biljetter, pass, pengar och körkort. Allt nerpackat i resväska respektive handbagage.

Fått många frågor om varför Island och varför själv. Enkla svar på båda frågorna, Island har alltid fascinerat mig med sina vulkaner, geyser, hästar, valar, isbjörnar, sälar och vacker natur.

Åka ensam? Ja varför inte? Det är ju inte som jag är ensam på Island! Sen får man göra som man vill man får se det man vill, äta var / vad man vill, vill man ändra nåt eller lägga till så finns de ingen som säger emot! Behöver inte vänta på någon eller hålla koll efter någon.

Jag upplever det som mer frihet än att åka med gänget till beachen och glida runt på klubbar till exempel. Även om det är kul med i måttlig skala.

Det kommer bli mycket att se och göra.
Hörde att Island har ett inhemskt öl som är gjort med valtestiklar i tunnan innan man tappar upp det på flaska. Som tur är finns vanlig öl med!

Man äter islandshästsföl, lunnefågel, val, säl och mycket fisk och skaldjur.

Så ni ser ju, jag har massor att prova!

Blir 2h tidsskillnad från Sverige till Island.

Om 5h är det dags att gå upp.

Jag har lovat att inte klappa valar eller isbjörnar eller hoppa i efter dem 😀  men ni som känner mig vet ju att jag är rätt galen så man vet ju aldrig 😉 

Hörs väl i morgon på Landvetter vid den obligatoriska ölen innan boarding 🙂 

Aftermath

Det har gått ett tag sen separationen nu och jag har börjat att återhämta mig mentalt och fysiskt efter detta.  Det tog hårt på mig, det var som att få en kalldusch flera gånger om. Hela världen försvann kändes det som. Marken försvann under mina fötter. Det som var min trygghet det var borta.

Blev sjukskriven i mars månad fram till april då jag inte klarade av att jobba eller göra enklare saker som att ta mig till olika ställen, att handla i affären på dagen, tanka bilen när det var kö osv. Det låter konstigt kanske men det var jobbigt och det tog massa energi för mig att göra.

Började jobba 50% under slutet av april månad och ska jobba så fram tills i början på juni månad. Sen kommer semesterperioden på jobbet och då är det meningen att jag ska börja på mina 90% igen. Vet inte om jag kommer orka det, men rent ekonomiskt är det nog ett måste. Det känns som att 80% skulle räcka en tid framöver nu.

Min före detta sambo och jag har delad vårdnad om vår hund Elvira vilket gör att vi bestämt oss för att försöka vara vänner. Det känns bra men samtidigt lite jobbigt vissa gånger. Men det är så det är – upp och ner.

I veckan fick jag nycklarna till lägenheten jag ska flytta till, det känns bra och jag vet hur jag vill att det ska se ut – hoppas bara jag får det så med!

Var på resa till Sri Lanka Asien med i 2 veckor i mars, det var en härlig upplevelse och bra för själen. Bilder kommer så smånigom.

Får försöka att hitta en ny trygghet, ett nytt liv, ensam till en början men med Elvira vid min sida, vänner och släkt är givetvis nära med men att börja om igen singel och själv efter sex år tillsammans med någon som man trodde skulle vara för evigt. Det är inte så lätt – men människor gör det varje dag och då borde jag nog klara det med.

Tiden läker (alla) sår sägs de. Det är väl delvis sant.

Jag hoppas min före detta sambo hittar det han söker och är / blir lycklig. I bland måste man släppa dem man älskar fria för att bli lycklig själv. Och i bland så tar kärleken slut.

 

En helg på Marstrands Havshotell

Sambon fick ett erbjudande om ett bra pris på övernattning där nu lördag-söndag. Så vi tog det och begav oss till Marstrand för en SPA weekend med god mat, massagebehandlingar,hotellfrukost, olika vattenbassänger och bara mys med varandra.

En bassäng hade zonterapi för fötterna, för att man skulle få bättre blodcirkulation det var åtta olika partier med olika stenar som man skulle gå långsamt på. Vilken lustig känsla det var, killade, gjorde lite ont men var njutbart samtidigt. Magnus provade tråkigt nog inte på det, hoppas han gör det en annangång! Sen var det bubbelpool som gällde både en ljummen och en varm, riktigt härligt! De varma tunnorna utomhus var fulla med folk nästan hela tiden så det missade jag denna gången. Men man ska ju ha nåt att se fram emot tills nästa gång! 🙂

Vi bokade två behandlingar med, Magnus tog en klassisk ryggmassage och själv tog jag en varma stenar massage. Båda två var underbara och gjorde gott för kropp och själ.

Vi hade riktig tur med vädret med, sol och knappt ingen blåst på lördagen och sol med lite mera vindar på söndagen men INGET regn! 🙂

Lunchen och middagen var helt suverän och duktig personal vilket gör upplevelsen ännu bättre!

Marstrands Havshotell

Foton tagna av mig Caroline Nertling.

Beatlesfest 2 – Liverpool

resväskan packad, pass, pengar, biljett är med! Jag, Annica, Monica, Anki,Anna & Jocke flyger till Liverpool i dag för en linedancehelg med Beatles-tema. Ska bli riktigt roligt,filmkamera och compactkamera är packad så bilder och film kommer upp senare
🙂 Nä nu dags att dra! Höres!

21/2

Tog en kvällspromenad med Elvira och hamnade hos grannen Lisa på ett par glas vin, samt bus med två staffordhundar och en chiuaua. Full fart med andra ord! Men det är alltid roligt att vara där.

Lisa är nagelskulptör och det finns alltid mycket att se på när man är hos henne 🙂 Glitter, decorationer, tippar med mera! Kom hem runt 20.00 tiden, fick ett glas vin av sambon och satte mig vid datorn, en trött Elvira däckade på sin kudde.

I morgon är det jobb igen, jobbade hela förra veckan, alla dagar utom lördagen. Men idag var det ledigt och jag var rätt trött idag så de blev inte mycket gjort.

Snart dags att packa resväskan för att bege sig till England, Liverpool och BeatleFest 2. Det är linedance-gänget som drar på sig bootsen och hatten och säger YIHA! Det är dans och fest i dagarna tre, sen hem igen med många minnen i bagaget hoppas jag 🙂

Funderar också på att para Elvira med en phalene hane men det är svårt att finna någon, då Elvira och hennes syskon är en oplanerad kull och utan stamtavla. Men jag hoppas att det går att få valpar på henne ändå.

Lisas blogg finner ni här

Blir det Rimini -2011….?

Funderar på att åka till Rimini med Tina igen även 9dagar med Ölvemarks och Maria som reseledare även detta året. Det är inte så dyrt runt 5500 / person det med halvpension. Så runt 10100 för 2 personer vilket jag tycker är överkomligt.

Det är direktbuss till Rimini från Malmö tar cirka 1½ dygn att åka ner man stannar för fika, morgon/nattstopp, lunch och middag sen sover man på bussen.  Sen är man nere i ett (ofta) soligt Italien med allt vad de innebär!

Vår reseledare vi hade då Rimini -10 Maria Willford undrar om vi inte ska hänga med henne ner denna sommaren med, och jag måste säga att jag är väldigt frestad till detta. Såg iofs att flera av resorna till Rimini var fullbokade vilket gör att ju längre vi väntar på bokning ju färre platser lär finnas….

När jag och Magnus var i Bremen även nu med Ölvemarks Holiday över nyår 2010 så var vår reseledare Monica Scharn även hon sugen på Italien och Rimini och berättade att hon har resor dit med så om de inte blir med Maria kanske det blir med Monica 🙂

Det vore skönt att komma i väg innan man går på sommarjobbet i år med. De är ju ändå 3-4månader man jobbar sen och sen är det höst igen! Funderar på om sambon vill hänga på till Rimini men jag har anar att han stannar hemma, det är långt om man inte är van och sen är det inte lätt med hunden heller i 9 dagar hon ska ju ha hundvakt!

Men man ska ju ha pengar och tid till att åka på semester…..Får räkna på det och kolla med min bättre hälft vad han tycker / har för åsikter om jag drar i väg igen på solsemester utan honom….!

Italien med husbil, tjejkompis och en hund kan det vara nåt….Magnus verkade tycka det vi får se! 🙂

Vi är nyss hemkomna från Branäs våra vänner tyckte vi skulle åka skidor och de gjorde de alla utom jag då de inte är min grej, snö och kyla – heller sol, värme och paraplydrinkar! Men att umgås med vänner, dricka öl/vin/cider/jägermeister/mintuu och bada bastu är ju inget man tackar nej till 🙂 🙂

Rimini 12/6-20/6.

Den 12 juni 2010 var det dags för mig och Tina att åka på våran semester till Rimini Italien, sena kvällar/nätter, varmt, bad, sol och mycket god mat samt utflykter stod på schemat. Klockan 04:10 på natten åkte vi från Kinna ner till Malmö med buss och bytte på Öresundsterminalen till en annan buss som skulle ta oss söderut mot Italien. Reseledaren Maria från Ölvemarks Holiday guidade oss bra och berättade mycket om Rimini (som hon en gång bott i) och chafförerna Marie, PA tog oss ner till Rimini säkert och bra. Det var en dubbeldäckare som stod och väntade på oss i Malmö kanske inte den bästa bussen för sätena var lite för hårda och konstig lutning på men det gick rätt bra ändå. Man fick lägga en tröja eller liknade bakom ryggen så man inte fick så ont. Anslutningsbussen var bra mycket bekvämare!

Det är 176 mil ner till Rimini från Malmö så vi var framme på söndag förmiddag, man sover på bussen men stannar för lunch, middag, frukost och lite fikaraster det är skönt att inte behöva övernatta på olika hotell på vägen ner och hem tycker jag. Då ska bagage släpas fram och tillbaka, nu är de på samma ställe hela tiden!

Väl nere i Rimini var det sol, lagom varmt runt 26-34 grader men det varierade och de kom inte vindar från havet så det var ingen jobbig värme. Vi hade lite regnskurar med men inga långvariga, åskan drog fram några dagar med men det gick över snabbt sen sken solen igen 🙂

Utflykterna var många och roliga…
Måndagen bjöd på San Marino med sin utsikt över Rimini. San Marino är ett land i ett annat land, mycket små butiker, glasstånd, restauranger och en butik som heter ” Systembolaget” den drivs av en Italiensk man och hans svenska fru, de pratar svenska och man får smaka på vad man vill, köpte Highland Park till Magnus för 120SEK (mot 400 SEK här hemma) sen lite Baylies, Grappa, Limoncello, Vin de blev runt 30 Euro (300 kr) så det var det värt!! 🙂 Det ligger även fyra borgar som man använde förr höga murar som som går runt staden, vakt torn och en arena där man hade liknade gladiator spel. Utsikten är fantastisk men man bör inte vara höjdrädd om man ska till San Marino, det ligger högt upp och vägen upp går att köra eller ta linbanan. Men som sagt det är inget för de som är väldigt höjdrädda!

tisdagen var vi uppe med tuppen för att bege oss till Venedig en fyra timmar lång bussresa till Kanalernas stad. Där väntade en båt som tog oss över till den gamla staden, där ser man skyddshelgonet och lejonet som visade de som kom in till staden vad som hände om man inte skötte sig. De vill säga att man hängde dem mellan dessa två pelare, än idag går man inte emellan pelarna om man bor i Venedig. Venedig är en härlig stad, mycket folk, mycket fåglar, fina gamla byggnader, Markusplatsen, Suckarnas bro ( man drog en sista suck innan man gick ner till fägelsehålan) märkesbutiker och mycket annat.

Man kan åka gondol som de sägs är ett minne för livet men jag har anser att man missar mycket egen tid så jag har valt bort de båda gångerna jag varit där. Besökte Ferrari Store och köpte snapsglas med mig hem och även Disney Store som ”lurade” på mig en mugg med Pluto och ett lejon från Lejonkungen, men fina var de 🙂 Man får passa sig i Venedig så man inte hamnar i de dyra affärerna, men om man viker av lite granna från turiststråken så finner man mysiga butiker som inte är lika dyra.

I Venedig är det bra om man skulle gå vilse så kan man titta ner på marken är det format som en pil så kommer man antingen till Rialtobron eller Markusplatsen och man befinner sig på huvudgatan, skulle de inte bli en pil längre så är man på sidogator. Det är bra för då vet man var man är och att man inte går vilse.

Onsdagen bjöd på marknad inne i gamla Rimini, Agustusbågen, gamla hus, solur, är sevärt när man besöker gamla staden på marknaden säljs allt från ostar, kläder, skor, väskor, godis, lekasker, handdukar, dukar, smycken med mera. Det är lätt att handla inne på marknaden man kan lätt köpa för mycket. Jag fann en Gucci väska, saronger, halsband, skor så det LÄTT att få med sig för mycket saker hem! Man ska ju kunna packa ner det i väskan sen med…

Torsdagen var det dags att gå upp tidigt igen, för att åka nästan fyra timmar till Florens som bjöd på regn, hagelskurar med hagelkorn stora som puttekulor, åska och mera regn. Vi stod och trängde bland flera andra under de tak som fanns, och sen fick vi en guidad tur i Florens av Maria, mycket statyer, pampiga kyrkor och dyrt att shoppa. Sen fanns det hästdroskor man kunde åka men det är inte lagligt i alla länder att ha det så att låta hästar gå på stengator dag ut och dag in. Så jag tog lite kort på hästarnas hovar för att se om man kan se skador i så fall kan man alltid skicka in det till djurrättsorganisationer så kanske det försvinner från Florens gator.

Fredagen var vi helt lediga så vi tillbringade större delen av förmiddagen på stranden, vi gick upp för att äta lunch på hotellet som bestod av rostad kanin och svärdfisk. Jag trodde jag skulle kunna äta fisken men det gick inte alls bra så jag fick tillbringa eftermiddagen på hotellrummet i sängen för att sova. Det stod på menyn kvällen innan att de skulle vara kanin och groda till lunch men de blev fisk i stället. Kanske lika bra då jag tycker groda verkar läskigt….På Roxy Bar var det grillkväll på fredagen då det var sista kvällen med gänget, grillat, vin, pommes och en massa sallad samt lekar och ännu mera vin. Tack för en trevlig kväll, Elaine!

Det blev många besök på Roxy Bar, vi åt lunch där varje dag, satt och tjôta med de andra som var med och tog lite vin, drinkar eller öl. Det är ju en helt annan atmosfär i sydeuropa, siestan som är mitt på dagen och butikerna som är öppna sent på kvällen. Gott humör, god mat, drinkar, barn, äldre, ungdomar- ja alla är ute på kvällrna! Tänk om det kunde bli lite mera så här hemma, vore mycket roligare!!

Lördag dags för hemresa, andra gången i Rimini är bättre än den första det var fyra år sedan jag var där sist så det var roligt att åka dit igen. Även denna gången lyckades jag åka dit mitt i fotbolls VM Italien spelade mot…ja vad det nu var….men många satt och tjoade på barer, hotellet, restauranger. Alltid lika roligt att se hur glada alla är 🙂  Att se alla butikerna som var kvar, träffa alla på Roxy bar igen och bara ha det gott!

Söndag vi når Malmö runt 20.00 tiden och äter lite grann och sätter oss en på anslutningsbuss som ska ta oss hem till Kinna igen, det går ganska fort. Vi är på känd mark vid 23:50 på söndagsnatten och Magnus kom och hämtade mig, det var skönt att vara hemma igen och träffa dem man saknat (Magnus & Elvira). De hade saknat mig med som tur var, Elvira hade pusskalas i flera minuter innan jag kunde sätta ner henne – mysigt 🙂 Magnus var inte mycket sämre 🙂 🙂

Måndag Igår var jag ledig för att jag behövde sova ut då man inte sover jättebra på bussarna när de inte är så bekväma. Men idag var jag på jobbet och det gick över förväntan, kom in i det jättesnabbt och jobbade bra ihop med kollegerna!  🙂 Nu kör vi hårt hela sommaren sen hoppas jag på att få fortsätta till hösten med ett par dagar då och då. Hoppas på lite minisemester i Skåne och Bohuslän med älsklingen och Elvira vovven!

Bilder från resan kommer inom kort!

Jag hoppas att du Tina hade det lika bra som mig och att du kommer minnas resan som ett roligt minne 🙂 Tack för att du följde med!

Dags att åka söderut

Morrn! Klockan är 03:09 på lördagsnatten och jag ska äta lite frukost och väcka sambon för att dra mig ner mot Kinna och bussen som tar oss mot Malmö. Där byter vi och sätter oss på en större buss för att åka neråt mot Italien 🙂 Ska bli väldigt skönt att komma i väg, vädret verkar vara ok just nu men lite ostadigt i veckan men hoppas de är fel! Nä dags att få i sig lite yoghurt och banan, ha det bra alla – höres!

alfredos
Vårt hotell 🙂

Examen, Italien och sommarjobb

YES!! Jag är klar med min utbildning till USK med inriktning psykiatri. I onsdags så blev det lite gott fika i skolan och sen hem och förbereda gårdagens examensfest. Släkt och vänner på besök med smörgåstårta, pannacotta och kaffe på det så var kvällen gjord 🙂 I går hade jag fullt upp hela dagen, städa, hänga upp ballonger, göra klart smörgåstårtan och bada Elvira ( det är inget höjdarväder ute).Fick en massa blommar och en jättefin vas som var handgjord 🙂 *Tack alla ni som var med för detta!*

Jag och Tina passade på att kolla så allt var med inför lördagens resa till Rimini- Italien, och det verkar som vi fått med allt 🙂 Ska kolla en sista gång i eftermiddag sen får de vara bra, men blir bara mera ”orolig” att man glömt nåt ju mera man kollar!! Kollade vädret innan och om man ska tro SMHI´s väderprognos för Rimini dessa 9 dagarna, så verkar de vara lite ostadigt väder från och med onsdag….men jag HOPPAS verkligen de är fel och att vi får mycket sol och värmre! :):)

I morse när jag vaknade så kom jag på att jag var tvungen att åka till apoteket, sagt och gjort tog med Elvira till Kinna (delvis för träning att åka buss och att träffa lite annat folk) vi slapp regnet som tur var och var snabbt hemma igen men på vägen hem så kom regnet i kapp oss lite grann. Och nu smattrar de mot taket men nu sitter vi inne och har de bra 🙂 Elvira ligger på min sideboard på en kudde och sover medans jag bloggar och kollar lite nyheter samt FB.

I kväll är det tänkt att vi ska baka pizza, ska bli gott och sen blir det nog några avsnitt av Family Guy på DVD. Sen får de bli tidig sänggång, ska ju upp vid 02:30 senast så jag hinner vakna, duscha, äta nåt och kanske kolla packningen en gång till…Bussen går 04:10 från Kinna och sen 08:10 från Malmö ner mot Danmark, Tyskland och vidare mot Italien.

Då vi kommer hem på en söndag så är det ju måndag sen…och jag insåg rätt snart att jag började mitt sommarjobb då vid pass 7.30 men de är bara att ta det som de är. Får vila ut mig under eftermiddagen hemma sen. Magnus och Elvira blir kvar hemma och jag kommer sakna dem väldigt mycket, ska köpa nåt fint till dem båda som de kan ha som minne eller använda 🙂 *Älskar dig Magnus, och vi kan alltid höras på SMS, puss ditt hjärta för alltid. Pussa på Elvira från mig.*

miranda 1

Till Magnus, puss Caroline!