20 juni.

I morgon är det den 21 juni 2013. Kanske årets finaste dag om vädret tillåter – midsommarafton. Sillen, snapsen, gräslöken, gräddfilen, jordgubbarna, grädden, grillen med tillbehör och midsommarkransen – ja det mesta är ordnat inför morgondagens festligheter.

Nu väntar långa köer på vägarna, affärerna kör ett sista race innan helgen tar vid. Ta det lugnt på vägarna!

Hoppas ni alla får en trevlig, glad och underbart fin midsommar!

Ett sista råd…. Ta det lugnt med sillen 😉

 

God Jul!

Julen är här igen, känns som det nyss var sensommar och man fortfarande kunde grilla ute och njuta av solen. Det har ersatts av snö, kyla och vintervägar, men visst lyser det upp speciellt under julhelgen med lite snö och om solen tittar fram så gnistrar det fint!

Själva firar vi med familj och massa god mat och godis samt dryck och det hoppas jag ni alla andra gör med. Firar man inte med familjen så med någon man håller nära hjärtat.

Snart dags att hoppa i finkläderna 🙂

Julavslutning

Igår hade vi linedanceavslutning med julfest och massa dans, det var mycket god mat och enkelt då alla tog med sig det man hade när man gick. Danserna gick inte som en dans igår…Alla kom ihåg någonting i dem men inte hela,så det blev en hel del förvirrade huvuden.

Men en del fixade vi och andra blev mer pannkaka. Vet inte om vi ska skylla på vädret…kallt och så 😉 Sen en del svårare danser gick som en dans medans lättare danser fick oss att krocka med varandra! Men roligt hade vi och det är huvudsaken 🙂

Nästa termin är det mitt tredje år i linedancen och det känns kul men lite otroligt att tiden bara rinner iväg.

Nu är det uppehåll tills januari då kör terminerna igång igen och jag ska försöka lära mig lite fler nightclubs.

Happy Easter 2012

I just wanted to wish you all a good and happy easter-weekend! Lot’s of food, candy and family fun! And don’t drink all the egg-nogg by yourself – share it! 🙂

Take care and be safe – where-ever you are.

Happy Easter! / Glad påsk!

2012-02-27

Det har hänt en hel del sen sist, bland annat har min PC kraschat, sambon har fyllt 35år och lillasysters död har tragiskt nog blivit en del av vardagen. Livet går vidare sägs det, och det har det gjort. Det känns lite konstigt, man har på något sätt vant sig vid Emelie inte finns på det levande planet längre. Man har på något sätt intalat sig att hon har det bättre nu…är det något man gör för sin egen del samt överlevnad eller har hon det verkligen bättre nu? Får väl aldrig veta det, men det vore skönt om man kunde få veta.

För att skingra tankarna lite grann, så har jag i cirka 1månad planerat sambons 35års fest som gick av stapeln i lördags. 15 av våra vänner kom inbjudna av mig för att överraska Magnus och äta lite god mat, tårta och tjöt! Allt gick ovanligt bra och lätt hela kvällen. De sista gästerna som var övernattningsgäster somnade vid 03:00 tiden. Vin, öl, grogg, alkoholfritt-vin och goda vänner. Det hela blev toppen, och alla var nöjda! Mest förvånad var nog Magnus som inte visste vad som skulle hända på kvällen. Men han fick mycket fina presenter och på det stora hela var hela tillställningen en mycket lyckad kväll!

Min present till sambon var 2biljetter till Stockholm och Robert Gustavssons 25års revy show på Circus. I april åker vi till huvudstaden och tillbringar helgen där , hoppas på riktigt fint väder och en toppenhelg med min älskade som betyder allt för mig!

Ny Aladdin

Det har kommit en ny ”Aladdin” ask! En med mörk choklad 🙂 Den kommer bli ett par inköp av den i jul / nyår. Känns inte lika ”illa” då om man tar från det undre lagret också 🙂 🙂

Julen 2010.

Så var den här igen, julen alltså! Känns som de var sommar nyss och vi grillade i trädgården, drack öl och bara hade det gott i solen! Men i stället är det massa snö, -15 grader och kallt, men det hör väl julen till på något sätt!

Men vi har ändå hunnit med det ska hinnas med, julköttbullar, vörtbröd, julgodis och julskinka, ja allt blev klart inför dagen idag! Men det har vart lite stressigt men julen blir vad man gör den till och jag tycker vi lyckades bra i år med – tur jag har en organiserad sambo som har koll på läget 🙂

Det har vart en hektisk månad, kändes som julen inte var så nära utan att jag hade tid på mig……men jag fick så mycket att göra på jobbet att jag inte hann med det jag skulle. Men pengar måste man ha samt att det är roligt att gå till jobbet då det ger en positiv feedback 🙂

Idag julafton var det jobb 6:45-14:45 som stod på schemat, så jag och Helen tog på oss julkläder och fixade en julfrukost och julstämning. En kör kom och sjöng vackert för oss på AVD 1-4, himla trevligt intiativ av vår kommun! Det är  inte alltid så många som är kvar på dagen över storhelger så det var lagom tempo hela dagen! De vill ju fira jul med sina familjer med, och tur är väl det  🙂

Sambon hämtade mig runt 15:00(missa Kalle Anka jag vet!) och sen hem och hämta julklappar, byta om, Elvira yrväder skulle också med, sen var det bara att åka till nästa hus! Efter julmat, kaffe, julklappar och julmysigt med André Pops och årets ”Svensson, Svensson” så drog vi oss hemåt. Skönt att få vara lite hemma med på julaftonskvällen!

I morgon jobb igen men då 14.00 – 21.30, lite motigt är det men det går bra när man väl kommer i väg, och tur är väl det!

Nu blir det mest att njuta av de 30minuterna som är kvar av julafton 2010, för att sen ägna sig åt juldagen – 2010!

Hoppas ni alla har haft en trevlig julafton med mycket julmys!

GOD JUL!

glögg

Jobb, ensam hemma, dans och 3års dag

Sambon är med en kollega i Grebbestad på jobb idag och i morgon så det är tyst här hemma. Eftersom jag jobbade idag med så var Elvira i Hyssna, vilket gör att det är väldigt lugnt här hemma nu – men Elvira kommer i morgon klockan 11 med syrran och mamma.

Sökt massa jobb nu senaste, men har också fått mail från vissa ” Tack för ansökan, det är runt 200 sökande men vi hör av oss”. Jag menar – SHIT hur ska man kunna stå ut bland flera hundra andra personer!? Så tisdags hade jag en breakdown för att jag tyckte inte det var värt att försöka mera. Men efter många tårar och massa uppmuntran från min sambo så känns det nu lite bättre och jag hoppas att det vänder snart.

Jonas ringde klockan 23.00 igår och undrade om jag kunde jobba 6.45-14.45 idag och det sa jag till – innan jag ens hann tänka…glömde att Magnus skulle till Grebbestad och jobba så där stod jag igår kväll utan hundvakt!! Men som tur var kunde hon vara i Hyssna så det löste sig, även om jag älskar Elvira så är det mera omständigt att göra saker. Men jag vill inte sälja henne och hoppas att jag ska kunna lösa liknade problem lättare nästa gång!

Var på linedance i onsdags kväll hade övat mycket på ”Mamma maria”så den satt bra, samt ”Walking variations” den som var svår var en ganska kort dans egentligen men det var en liten vändning som jag inte greppat ännu….”Cowboy charleston” heter den dansen. Som ni förstår är det nybörjare men det är roligt och jag tror att sen när man kan de mer avancerade så blir det hela ännu roligare 🙂 Får öva mycket i helgen!

Så vad gör man i kväll….jo man jobbar och kommer hem med lite mat, inser att klockan är 18.00 när jag trodde den var 17.00 🙁 Kollade på säsongsfinalen av CSI Miami, bra final 🙂 Nu slappar jag bara till lite musik och dricker ett glas vin.

I morgon är det fredag blir nog inte nåt speciellt då jag inte vet när Magnus landar här hemma under morgondagen men sen på lördag så ska jag och Magnus gå ut och äta – vi firar 3år tillsammans – helt otroligt vad fort det gått!

Dessa danserna håller vi på med just nu:

Walking variations.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZKoUNOqCbes[/youtube]

Mamma Maria.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EScJ481h_Jw[/youtube]

Cowboy Charleston.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Yms8osrB_bw[/youtube]