1 juni

Idag är det tydligen sommar den 1 juni, och sommaren verkar ju vara här ialla fall. Varmt och skönt ute, sommarblommor överallt, grönskan har kommit igång, gräsmattor klipps, tvätt hängs ut, grillningen är igång på allvar och alla verkar njuta av detta 🙂 Vi ska grilla i kväll med, det blir nog lite kött, majskolvar och en sallad till alldeles lagom för en sommarkväll.

gerbera

*Mamma fyller år idag med,grattis mamma!* vi var där i helgen men då var de en morsdag present jag hade med mig för köpa nåt idag i Kinna.

Egentligen är jag ledig idag, för mattelärarna skulle på en utbildningsdag men då damp de ner ett mail om att min psykiatrilärare tänkte ha föreläsning om ”sexuella övergrepp” och de lät väldigt intressant så den måste jag gå på. Så jag blir inte helt ledig ändå, när jag kommer hem sen är det sista rycket för att få klart psykiatriarbetet som jag satt med till nästan 22.30 igår. Sen ska jag plugga lite mera inför matteprovet i matte A i morgon med, sista provet denna terminen 🙂

Jag har börjat bli lite halvkrasslig med känner jag MEN har inte tid att bli sjuk,det är grillparty på lördag sen nästa lördag är de dags att åka till Italien på semester så ni förstår ju -att jag inte hinner bli sjuk!! Så jag sitter med mitt honungste och dricker de medans värmen utifrån hade räckt!

Sista hela veckan

Det är sista hela skolveckan och det känns riktigt skönt! Matematik och lite föreläsningar i psykiatri är allt som är kvar 🙂 Helgen har varit lugn och behaglig, det var ju ESC från Oslo i lördags och min favorit Lena för Tyskland tog hem en storseger, riktigt roligt! Men de borde vara förbjudet att ställa upp med en hejarramsa, det var ju inte ens en riktig text i Frankrikes låt :/:/ Tur de fick lite poäng!

Värmen har kommit tillbaka lite grann och det är skönt ute, men värmen har gjort att det kommer in en massa getingar 🙁 Elvira hoppade högt för en timme sedan och jag tittade på golvet, sen jättestor geting som blev mos och slängd. Efter det så flyttade Elvira upp på sideboarden och nu ligger hon där och vilar.

Vi kikade i kylskåpet igår och jag sa att vi kan ju grilla korven jag köpte i onsdags på ICA ….mm visst! Tittade på bästföredatum och inser att den hade gått ut NÄR jag KÖPTE den 🙁 🙁 Så jag ska ta med den till affären igen och be om pengarna tillbaka. Vem vill ha utgången mat att äta :(! Den är 4dagar gammal, kanske inte jättemycket men man ska ju ändå kunna köpa mat som INTE gått ut!

I går var det morsdag och vi var i Hyssna och firade mamma lite hon fyller år i morgon så jag tänkte skicka ett kort idag och köpa en present senare. Tiden rullar i väg fort nu, 1 juni i morgon och den 9 juni slutar skolan och den 12 juni är det dags för mig och Tina att ta en semester i varma Italien, det ska bli roligt! Till helgen som kommer blir det lite grillning med vänner, hoppas solen tittar fram då med 🙂

Nä nu ska jag fortsätta att plugga matte A, så de får bli en kopp te till!

te

100527

Så nu ska jag försöka få ihop ett inlägg om vad som hänt under senaste tiden….

Det är den 27.e maj och skolan är slut den 9.e juni om cirka 2 veckor, det ska bli riktigt skönt att få det klart. Betygen verkar vara bra enligt lärarna så det känns bra 🙂 Jag hade mitt Nationella Prov i matematik i onsdags och fredags och jag klarade mig med 34 poäng (24 var godkänd). Det känns riktigt bra att  ha klarat ett NP utan att ha gett upp eller lämnat ett blankt papper. Det gör mycket när man får rätt lärare som kan förklara och som inte ger upp om en, utan de ser att man kan om man bara vill! Nu är det matte A som ska tas itu med till hösten får hoppas det går bra med!

I helgen som var så var vi på bröllop på Skrea strand med fest på Strandbaden. Det var fint väder, ett brudpar som strålade i kapp med solen och som gifte sig på bryggan jättefint var det och stämningen var på topp! En liten aptitretare innan maten och sen en förrätt med tapas på svenskt vis, en oxfile med potatisgratäng och friterad anklever och bröllopstårta till dessert – allt var gott och middagen innehåll en hel del tal, lite sång och mycket skratt 🙂 Brudparet var med hela kvällen och de blev snart natt, vi tackade för oss runt 01.00-01.30, det var ju en morgondag med! Efter en god hotell frukost med mycket att välja på så rullade vi hemåt mot Hyssna för att hämta upp lilla hunden Elvira som tillbringat helgen med pappa och deras hund Sudden. Det var skönt att komma hem igen efter att ha varit borta över natten, sova i sin egen säng och sina egna saker!

Resan till Italien rullar mot sin början med, den 12.e juni så åker jag och Tina i väg i 9 dagar, ska bli så himla skönt att komma i väg lite grann! Tina var hos oss igår och vi grillade karré, majskolvar, champinjoner lite sallad, klyftpotatis och bearnaisesås hur gott som helst 🙂 Sen fick vi för oss att lägga en ansiktsmask…sagt och gjort vi såg lite små kul ut när vi kom upp igen, men de blev fint efteråt. Sen gick vi igenom lite saker vi skulle ha med oss inför resan så man inte missar nåt, och det blir en hel del saker när man väl börjar titta på det. Men det ska nog bli bra detta, vädret verkar gå lite upp och ner i Rimini men förhoppningsvis blir det en del sol 🙂

Snart är det helg igen, och det är Mors dag plus att mamma fyller år den 1.e juni så de får bli en kombipresent 🙂 Idag ska jag försöka bli klar med mitt psykiatriarbete så jag kan skicka in det och lämna det och njuta av att vara lite ledig, solen lyser med sin frånvaro idag men man kan hoppas på en fin kväll 🙂

Åter i skolbänken

Idag var det dags att sätta sig i skolbänken igen med näsan i psykiatrins värld från 13.00-15.30 blev jag och en tjej till fyllda med diagnoser, teorier och orsaker om varför vissa drabbas och andra inte. När jag landade hemma vid 16 tiden var jag helt slut, hela huvudet kändes som en ballong 🙁 Men jag har inte tittat så mycket på det i kväll det får bli morgondagens projekt. Med mig hem ialla fall fick jag ett häfte som var på 15 sidor med diagnoser och en jäkla massa frågor som ska besvaras och man blir snurrig bara man tittar på det. Sen damp det ner ett mail som bestod av att vi ska skriva om tre olika personer och en berättelse om dessa, de har olika diagnoser och de ska man då hitta på lite om, var/varför/orsaker/behandling. Någon som vill byta?!

Om inte det räckte så har jag en massa matteprov inför Nationella provet att ta mig igenom så allt kom på en gång *puh* Men det ska väl gå jag får försöka gå på varje mattelektion och läsa psykiatrin på eftermiddagen och kvällarna. De borde gå eller hur?!

Mitt i allt har jag funderingar på att söka till Campus Varberg och läsa Socialpedagogi. Är lite i valet och kvalet, om någon har gått där eller vet mera om det så skriv en kommentar! Och där blir det ju inte mindre att läsa!

PD*3141165

Plugg, plugg och plugg

Vi har fått en mastig uppgift i hemsjukvård vi har fått en vecka på oss att göra dem, och det är den sista uppgiften så det känns skönt. Men jag trodde jag fått ihop det bra… Men igår så blev jag väldigt irriterad på det då jag insåg att jag inte fått ihop det så bra som jag trodde. Så igår och även idag ska jag försöka få ihop det igen. Uppgiften är om palliativ vård och vi ska skriva om hur man tar hand om den som ligger i livets slutskede,och även om hur man tar hand om anhöriga. Även då vilka symptom den som är sjuk kan ha under tiden.  Så det blev svårare än jag trodde 🙁 Men jag har hela dagen idag och i morgon att plugga på . vilket är väldigt skönt! Tänkte jag skulle dela upp det, och ta ett symptom i taget. Se om det är lättare – håll tummarna!

091111

Jaha då var man ensam igen, Magnus är i väg så jag och Elvira sitter och har tråkigt på egen hand… Vi begav oss i alla fall ut på promenad för att köpa mjölk, chips och dipp. Så nu ligger hon och sover gott 🙂

Jag håller på att sammanställa vårt grupparbete så det är mycket mail fram och tillbaka nu så vi får ordning på detta tills i morgon. Sen har jag mitt andra arbete som ska handla om traketomi. En sida får räcka där,får kolla på det sen om en stund. Nu ska jag återgå till mina roliga papper…

Min klasskompis frågade om jag skulle gå på tjejkvällen på ett företag här i morgon. Jag vet inte riktigt funderar på om det är något vi kan behöva. Har ju morgondagen att fundera med 🙂

Nej det är dags att fortsätta med grupparbetet, Höres!!

Stressad :(

I morgon är det en lång dag på G, jag och en klasskompis ska tlll Bollebygd för ett besök för hemsjukvårdskursen. Det har varit mycket turer fram och tillbaka, och vi är smått irriterade över detta, vi ska även göra två grupparbeten och vi har bara träffats idag. I morgon går hela dagen bort för mig och Jocke, på onsdag ska de två andra i gruppen i väg på sina besök Så det är inte mycket tid att spela på då det ska vara inne på torsdag.Det blir att gå up tidigt i morgon, vi ska åka senast 06:10 har vi sagt hoppas inget oplanerat händer.

För övrigt är jag mest stressad över denna kursen, vi får olika svar på samma frågor vi frågar vår lärare och vissa saker säger hon att hon inte sagt. Så vi måste väl ha hörsel problem alla fyra…..

Lördag, räkor och regn.

Lördagkväll vi har precis ätit räkor, baguette, lime-aioli och vitt vin. Väldigt gott, synd de tar slut så fort! Vi åt lunch hemma i Hyssna idag med gott och trevligt som alltid. Det har varit en lugn och skön dag med inget planerat utan vi har tagit dagen som den kommit. Regnet har gjort sig påmint idag med 🙁  I morgon tänkte vi åka till Media Markt och kolla lite, jag funderar på att köpa Wii Resort med Wii motion plus. Det verkar rätt häftigt 🙂 Annars blir det inget avancerat i morgon, min kusin kanske ska komma på lunch får kolla det i morgon!

Jag måste titta närmare på min MVG uppgift jag fick i etik och livsfrågor kursen. Man måste inte göra den men jag tänkte att man kan ju prova. Men den verkar lurig…! Det är ju lov nu i en vecka så jag har ju det på mig men det känns ju skönt om man kan göra den och sen slappna av lite grann 🙂 Vi har ju ett grupparbete som vi ska ha klart måndagen efter lovet med. Vore skönt att ha det någorlunda klart med nu under lovet. Men vi har ju måndagen att jobba med det med.

091015

Idag hade skulle jag ha rapport redovisning, det var lite nervöst i början – det var bara jag och min lärare då det bara är jag i min kurs (psykiatri). Det är lite tråkigt men kul att man ändå får läsa den trots man bara är en elev 🙂 Men redovisningen gick bra fick VG (väl godkänd) på den, det trodde jag inte. Man kan ju missa saker och ting… Men det gick vägen så det var roligt 🙂

På etiken idag så redovisade vi ”våra” människosyner, i våran grupp hade vi biologisk. Det gick bra men det var lite tjatigt att höra sju stycken i rätt bra fart fram till 11.20 tiden. Sen fick vi gå hem iofs! Men jag skulle ha min redovisning så det blev lite tid att slå ihjäl till 12 snåret. Fika med en klasskompis och snacka lite om den nya uppgiften vi fått om att skriva om ett etiskt dilemma i vården. Alltså något man varit med om. Inte så lätt som man kan tro, vi ska koppla olika begrepp till det med :/
Snart är det dags för Criminal Minds på Kanal 5, till det blir det nog lite chips, dipp och lite rött vin 🙂

Fast det bästa med denna kvällen är att min älskling är hemma igen 🙂 I morgon är det fredag, och sen helg!! 🙂

Äntligen!!!

Äntligen är det onsdagkväll och i morgon kommer min älskling hem igen efter 3 långa dagar och ännu längre nätter. Han har varit i Laholm och jobbat. Vi har saknat dig mycket här hemma 🙂 *krama.*

I morgon är det redovisning i grupparbetet och sen har jag min rapportredovisning också. Det känns lite nervöst men det ska nog gå bra 🙂 Idag har vi gått igenom en massa rätt och fel, människovärde och en del regler ang. etik. Vid 10:40 trodde jag att jag skulle somna det var sååå tråkigt 🙁 Diskussion och ännu mera diskussion. Som tur var fick vi gå hem vid 11 tiden.

Tina skulle med hem en stund idag med. De i hennes grupp skulle bara fixa ihop sitt arbete till i morgon. Så jag hann hem och fick röjt upp lite grann och plockat undan…:) Vi köpte med oss pizza och åt sen lunch typ runt 14 tiden. Men gott var det!

Sen tillbringade vi några timmar framför datorn och lyssnade på musik och kolla runt på FaceBook, vi försökte komma underfund med vad man egentligen gör där…. Återkommer med svar när vi har det  😉 Vi hittade lite tvivelaktiga bilder på vår klasskompis, kanske inte det bästa att lägga upp där 🙁

Ska snart skriva klart sista frågan i mitt eget grupparbete. Det var inte jättesvårt så det ska nog gå bra 🙂

Nu är det dock dags för ett glas rött vin eller kanske en cider…! 🙂