Djurplågeri

Ja vad säger man? Att det finns inget slut på den mest korkade idén. I detta fall kallas det konst. Är det konst att ha levande akvariefiskar i martiniglas? Är det konst att ha levande spraymålade kycklingar som rekvisita? Är det konst att ha dessa och andra djur på en nattklubb?! Nej, som tur var det gäster inne på klubben som slog larm till polisen. Jag mår illa av att läsa det som är gjort mot de stackars djuren och undrar vart mänskligheten är på väg. Vad ska man behöva läsa om nästa gång:(  Det får finnas gränser, men människan verkar ha svårt för det ibland.

Läs mer på expressen.se

Isbjörnar

Det är aldrig roligt att läsa att klimatet ändrats så mycket att det drabbar de mest kalla områdena. Isbjörnarnas hem har smält. Och det är för långt för dem att simma tillland, så nu ligger isbjörnarna i havet och om de inte får hjälp så kommer de att dö. Wwf vill skicka ett skepp för att rädda dem. Vi får hoppas att det går vägen.

Läs den lilla artikeln på aftonbladet.se

Söndag

Då var det söndag igen. Solen skiner in genom ett fönster. Men jag fryser ändå, min förkylning börjar att ge med sig, men det är en liten bit kvar innan jag är helt fri från den. Vi har mest spelat, vilat och sen åkte vi en sväng till Borås och kollade på en bärbar dator. Behöver en i skolan, blir nog en liten sak vid namn Acer Aspire One. Liten och lätt att ha med sig passar mig bra 🙂  

Lördagslyx

När man är sjuk så behöver man muntras upp med roliga saker så att det är roligt att vara sjuk. Och ikväll blev det räkor och kräftor med vitt vin och en vitlöksbaguette 🙂 *Tack min älskling* Vi hade bestämt oss förra veckan att äta det, men när jag blev sjuk så kändes det som vi kanske skulle vänta med det. Men det var tur vi inte gjorde det. Lika gott som alltid! Snart väntar en film, vilken är inte bestämt än. I morgon söndag, blir det nog en vilodag måste bli bra tills på måndag. Missar massa i skolan om  jag är borta 🙁

Förkyld :(

Solen skiner, det är närmare 21 grader ute. Och jag har åkt på en förkylning 🙁  Började i torsdags och sen har det bara blivit sämre. Jag har suttit och skrivit om 1800-talets omvårdnad av äldre idag. Det ska lämnas in på måndag, trodde inte jag skulle få ihop det men det gick ändå 🙂 Skönt att vara klar! Det blev apoteket idag med och hostmedicin och nässpray så kanske jag blir frisk snabbare *hoppas*! Men vi ska äta kräftor och räkor ikväll, det ska bli hur gott som helst. Första kräftorna för mig iår. Lite sent men bättre sent än aldrig 🙂 Trevlig helg!

Fredag & Ont i halsen

Typiskt! Så fort helgen kom så gick jag och fick ont i halsen, lite snuvig är jag med 🙁 Jag har varken tid eller råd att vara sjuk, missar massa i skolan då. Plus att idag ska vi ha en friluftsdag med alla på Komvux. Jag får säga att jag är lite krasslig så jag kankse får ta det lite lugnt med. Men jag måste åka dit och det är för fyra timmar. Sen ska jag köpa vin till oss,det blir ost & kex ikväll. Sen i morgon ev lite kräftor och räkor. Om det inte kostar allt för mycket :/Vädret verkar bli kalas i helgen, då kanske jag blir frisk snabbare. Sen har jag ett arbete att skriva med och lämna in på måndag. Då det är den 1/9 redan och hösten börjar. Det känns på morgonen med det är 5grader ute nu och lite dimma. Men det ska bli solsken och det regnar inte 🙂

Spindlar :(

Nere i vårat badrum sitter en läskig Stor spindel som jag såg imorse. Men jag tog inte bort den då. Och nu måste jag gå ner i källaren och tvätta lite sen dammsuga. Magnus ska till Borås och träffa gamla jobbarkompisar. Så han kan inte ta bort den. Nej jag får väl stålsätta mig och ta bort den.  Det ska ju renoveras med i höst i källaren så det blir nog mer spindlar att se där nere. *Usch*.  Låter fånigt men jag gillar verkligen inte spindlar.

Samtal på samtal på samtal…

Visst blir man trött på att hålla på att jaga folk?! I morse ringde jag till CSN om mitt studiemedel och undrade varför det inte utbetalades. Jo därför en annan ”kär” myndighet inte har skickat in ett intyg till CSN 🙁 Så jag har jagat försäkringskassan både i morse och även nu i eftermiddag. De hade även lovat en handläggare på CSN att skicka intyget efter den 7/8-08. Alltså innan skolan började. Men den 7/8 är 3 veckor sen! Är det så Jävla svårt att skriva och skicka in ett jävla papper!? Tack vare den ”kära” kassan så blir min utbetalning försenad med upp till 1 kanske 1½ vecka. Hur roligt äe det när man har böcker och saker hemma att betala!? Försäkringskassan måste skärpa sig inte bara denna gången!

Hela huvudet snurrar

Det har gått 4 dagar sen skolan började och en liten del av allt vi ska lära oss har falligt på plats. Det är tillvalskurser på 400 poäng som ska väljas. Det är en massa böcker som ska köpas.  Jag hade massa böcker från när mamma gick där, men de verkar som de köpt in splitter nya böcker i alla ämnen, vilket nu blir dyrt att 🙁 Men men det är så det är. Rullande schema har vi fått med, inte jättekul men det är bara  ta det med. Fått lite hemuppgifter att göra, sen väntar ett grupparbete och APU under 4veckor. Men det ska nog gå bra 🙂 Nej nu ska jag sätta mig med allt jag fått att göra. Höres!

Till Magnus

Du är mitt allt på jorden. Du är det bästa jag har. Man kan leta i många år efter sin pusselbit, men jag behöver inte leta längre för jag har hittat min. Och det är du! Jag älskar dig mer än någonting annat, glöm inte bort det  Det är du och jag för alltid, och du är den enda för mig. Puss & Kram Din Tussis