Småprat

Jaha undrar vad man ska skriva, kanske om den nya kursen vi börjat läsa. Den heter människan socialt och kulturellt och den är faktiskt rätt interessant. Man lär sig mycket om både ens egen kultur och om andras.  VI är en väldigt blandad klass, så det är mycket som ska fram och vad man tycker om vissa saker. Men det har gått rätt bra hittils. Det enda idag var att en tjej tyckte att man inte skulle skaffa barn om man inte kunde hålla ihop. Men det är ju inget man bestämmer i förväg, går man isär gör man det – inget mer med det. I morgon ska vi se på Änglagård och koppla landet till staden, det är nog svårare än det låter. Plus att man nu måste hänga med i filmen, även om man sett den massa gånger så nu måste man anstränga sig! Vi ska också skriva om en aktivitet vi gillar och som betyder något för en. Det kan vara julafton, att gå ut, simma, ja vad f*n som helst. Så jag ska skriva om TV-spel, efter att min sambo nämde det igår. Och det var ingen dum idé, så det tar inte så lång tid att skriva ihop det 🙂 För övrigt är Magnus i Norrland – igen 🙁  Men denna gången kommer han hem i morgon, men det är ändå långtråkigt att vara ensam. Visst hunden och kaninen är ju här men det är inte rikigt samma sak. Nej, nu ska jag fortsätta med mitt skrivande på skoluppgifterna. Hörs lite senare!

En timme mindre

Inatt förlorade vi en timme, då man kände sig ännu tröttare än vanligt imorse. Men jag hade fyra klasskompisar hemma igår med, så det är kanske man är lite extra trött. Vi satt och plockade räkor och lite kräfter igår, tillsammans med hemmagjorda såser, bröd och sallad. Det var hur gott som helst 🙂 Till kaffet blev det en hemmagjord cheesecake, men eftersom vi hade dåligt med plats i våran frys så blev den lite väl smält i kylen. Men den var god ändå! Magnus var hemma och även Jonatan, och de stannade faktiskt hemma hela kvällen vilket jag inte trodde. Men det gick bra ändå tror jag… Kvällen var fylld med skratt, god mat, vin och mera skratt. Vi släckte vid 20:30 – 21:30 för Earth Hour med, och det gjorde även vår Kommun och vissa av våra grannar 🙂  Det var en trevlig kväll och alla som var med tyckte likadant. I morgon är det måndag och allvaret börjar igen, då med den nya kursen Människan socialt och kulturellt. Håller på att skriva på ett arbete som ska in i den kursen. Men det går rätt ok faktiskt 🙂

Äntligen slut!

JA!! Idag tog den jobbiga kursen omvårdnad slut, vi hade ett prov idag som alla verkade klarat. Det kändes inte jättesvårt, kanske för att man läst lite av det innan.( i kursen medicinsk grund). Men det var riktigt skönt att lämna salen och känna att, ”fan, denna gången gick det nog riktigt bra!”. I morgon kommer några klasskompisar till mig, då blir det räkor, kräfter och diverse tillbehör. Det ska bli jätteroligt, Magnus bestämde sig för att vara hemma en stund på kvällen,men det känns som han flyr fältet ganska fort…tror jag! Vi ska kanske åka och titta på möbler i morgon med till våran källare, hoppas vi hittar något fint 🙂 Idag kom Magnus hem från Norrland med,så det är skönt att inte vara ensam en kväll till. Det blir så tyst och tomt. Så vi har precis ätit chilimarinerad fläskfilé med potatiskroketter, broccoli, champinjoner och rödvinsås. Nu är man mätt, och lite småtrött. Det är en lååång dag/kväll i morgon!

Trött – igen:(

20:03 är klockan och i morgon är det dags för provet vi alla inte vill ha i morgon. I omvårdnad, ett stort prov då det är all fakta och mediciner på en gång.Jätteroligt  🙁 Idag fick vi en föreläsning om diabetes med, och om en jävla massa insulin och tabletter. Det ska vi OCKSÅ kunna tills i morgon. Ibland undrar jag om de är riktigt friska – lärarna…. Hur kan man trycka in så mycket på TRE veckor!!? Ont i huvudet fick jag med efter att ha kommit hem med ännu mer information. Jag ska läsa igenom alla delarna i boken en gång till, sen får det bära eller brista i morgon. Man har ju chans till omprov. Den enda diabetesmedicin som sitter är, humalog, lantus och humalin och novanorm. Frågan är om det räcker inför morogndagen… Det ger sig, jag säger som min kompis Lisa sa; ”Ös ner allt du kommer på, och ta helg sen”. Det är precis vad jag tänker göra 🙂

Orka eller inte orka… det är frågan…

Idag skulle en från begravningsbyrån förläst för oss, MEN han var sjuk så vi åkte till skolan i onödan. Vi satt där i 30minuter och pratade lite sen fick vi åka hem.  Men eftersom vi ska ha en förläsning till kl 13 – 15 så måste vi tillbaka till skolan. Jättekul, INTE ALLS!! Jag är jävligt trött på detta nu med, det är snurrigt värre och ingen verkar veta vad som pågår. Irritationen går ut över allt och alla, det är inte meningen men jag är så trött och vet inte om jag orkar gå klart. Jag vet inte hur provet kommer gå i morgon, jag vet inte om det jag läst sitter. Jag vet inte om jag ens orkar fram till påsklovet. Hela huvudet snurrar, paniken kommer,ont i bröstet med, ångesten sitter i hela kroppen. Allt bara snurrar.

Ännu mera tårta…

Idag när jag kom hem till ett tomt hus, och visste att Magnus inte kom hem,så blev födelsedagen tråkig och ensam. Så efter att ha pluggt en stund, så ringde jag min kusin och frågade om hon ville komma på fika. Det ville hon, så hon, hennes dotter och min moster kom och på tårta och kaffe. Det var jättetrevligt, fick lite mer paket med 🙂 De stannde ett par timmar sen åkte de hem, men kvällen blev inte lika tråkig sen! Min moster vill ha en hund, så vi satt och tittade på raser som passade. Det ar roligt det med, finns ju så mycket raser att välja på. Ska skicka lite länkar till henne på småhundar om det kan passa 🙂

Vi släcker!

På lördag så släcker vi för planetens skull. På wwf.se kan du se vilka som släcker i ditt län/ kommun. Våran lilla kommun släcker ner vilket jag personligen tycker är bra gjort av dem. Earth Hour börjar 20:30 på lördag.

Våren tog en paus

Hmm…i morse sken solen och det var skönt ute, likaså när jag kom hem igen. Men nu… det snöar – IGEN!! Vart tog våren vägen och varför kom snö? Den 23mars – min födelsedag är en dag som det brukar snöa på. Sällan det har varit fel, även om det inte är mycket eller ens lägger sig så snöar det. Men det känns som att man vill att våren ska komma, på ont och gott. Vissa träd är fulla med pollenhängen som bara väntar på att explodera! Så att det blir lite kallare och kommer snö är inte bara dåligt om man ser det som att vi pollenallergiker får en extra paus att andas på 🙂

25år.

champangeIdag fyller jag 25år. Hurra för mig! Min sambo gav mig fina paket i helgen, och vi firade i helgen med eftersom han idag åkte till Norrland(tror jag det är).  Men men det är så ibland, svårt att flytta födelsedagar!

Tårta och paj!

Idag har det varit full fart sen i morse. Då Elvira väckte oss, och vi gick upp för att städa inör det kommande kalaset på eftermddagen. Väl vid kl 14 så kom mamma, pappa, min lilla syster med pojkvän. Bjöd på lite tårta och kaffe, det var trevligt – och tårta är alltid gott 🙂  Satt lite med skoluppgifterna innan med, det är en heldel som ska göras innan fredag, då provet är. Min kusin kom på snabbbesök med, det var roligt det med 🙂 Nu sitter jag här mätt efter en god paj med kyckling/champinjoner/bacon. Den gick hem hos sambon med! I morgon fyller jag 25år och det känns faktiskt riktigt roligt. Min kusin frågade mig ”hur det känndes att bli gammal?”  Men man är väl bara så gammal som man känner sig… eller… 😉 Igår var vi föressten ute och åt en god middag på Restaurang Framnäs i Kinna, det var jättegott! Fick lite presenter med, en bok som heter Hundens sju åldrar och Bones på DVD samt middagen då i går kväll. Tack min älskling!