Sol och mera sol!

Klockan är 07:45 och det är strålande sol ute, och hela 12grader ute 🙂  Tidig sommarvärme kallas det och kan lika väl försvinna lika fort som den kom. Man vet aldrig med april – tidig maj! I morgon dags för prov sen hem och ta långhelg, så det ska bli väldigt skönt. Sen är det bara en vecka i skolan kvar sen APU och sen är det lov, med sol, bad och grillning med kompisarna. En sommarfest är utlovad en av våra klasskompisar, alltid trevligt! Får hoppas på mycket sol och lite regn med grönskan växer med 🙂 Nej, dags att ge hunden mat och ta en promenad innan man ska till skolan, senare än vanligt idag. Vi börjar kl 10:30- riktigt skönt!

För övrigt är det någon som vet om Frankrike har sämre sjukvård än vi har i Sverige? En tjej i klassen säger att de är som i USA, varav hon tar hit sina släktingar för diverse operationer. Är det sant att den franska sjukvården är så mycket sämre?! Vet du något om detta så skriv gärna det till mig!

Tisdag.

Tisdagkväll och jag har precis sett på Housewives på Kanal 5, underhållande som alltid 🙂 Får också tisdags dosen av Gordon Ramsay’s Hell’s Kitchen! Det har varit skola idag med, vi var lediga egentligen men vi fick åka in för att lyssna på en föreläsning av en begravningsentrepenör. Det var väldigt interessant och lärorikt. Mycket frågor blev det med, en del av dem lite väl dumma och pinsamma. Varav jag fick ett mildare utbrott…En tjej frågade hur får och lamm kunde vara fritidsintressen, och hur man kan koppla bort jobbet då man jobbar med fåren. Så det blev att jag inte kunde hålla tyst och bara sa(ropade…) att HAN TYCKER ATT FÅREN OCH LAMMEN ÄR AVKOPPLANDE! (så håll käft… tänkte jag i mitt stilla sinne.) Vilket inte var jättepopulärt hos läraren.. Men bland allt de pinsamma frågorna så fick jag nog. Shit happens,take it or leave it! Men hur som helst så var det lärorikt! På torsdag är det prov om människans åldrande, så det blir ganska mycket pluggande även om det känns ganska enkelt. Livet börjar gå mot sitt slut så fort man föds, läskigt kanske men det är livet. Alla ska ju dö någongång.

Ny vecka!

Ny vecka- nya möjlighter heter det väl, men det är mycket som ska hinnas med på vecka. Speciellt när det är ledigt på fredagen 🙂 Idag hade vi en låång föreläsning om vad åldrande innebär och hur mycket som spelar in för att man ska en bra ålderdom. Det var interessant och man har nu ännu mera att läsa in till provet på torsdag. Men men det får gå,ska läsa ut en bok med om demens också så inte mycket lugnt denna vecka. Helgen då? Jo den började lungt och sanast med en fredag som blev lugn och behaglig med tacos och plugg för mig. Lördagen, ja solen fortsatte att skina och värmen kom med besked! På kvällen blev det grillning hos Jonatan, gott och trevligt 🙂 Som det kan bli på söndagar så blev det shopping i Borås och thaimat till middag. Köpte Bones säsong 2 på DVD, inte för att jag behövde det, men det var inte så dyrt… Sambon shoppade loss på kläder och någon dvdbox han med, så lite saker fick vi allt med oss hem. Nyss inkommen från en promenad med hunden, ska strax börja plugga igen. Hunden ligger utslagen på golvet, det är jobbigt att gå promenad när det är varmt! Kaninen som jag (vi) har ska ut på sommarvistelse till en bekant. Så jag ska skriva ihop en lista på vad som gäller för honom, de är ju känsliga små djur. Så de får ha honom på foder, i fall att något händer. Man vet ju aldrig!

Grill och Plugg

Strålande sol och en klarblå himmel, det är helt underbart vårväder ute nu. Men det är inte mycket man kan vara ute när man har massa att plugga. Det är en uppgift om ett hjälpmedel till funktionsnedsatta, jag och Tina vade sos- hundar. Det går hyfast bra att skriva om 🙂 Sen ska jag läsa en bok med om demens, och plugga till ett prov som vi har på torsdag. Det är fullt upp hela tiden, så det man ser av solen just nu är mest genom fönstret. Fast paus måste man också ha 🙂 Vi ska grilla i kväll, det ska bli gott och trevligt. Vädret är ju bra som tur är! Ska försöka plugga lite till innan man måste göra sig i ordning. Trevlig kväll!

En dag på mässan

Idag var det dags att åka till Svenska Mässan i Göteborg för Leva och Fungera mässan. Klockan 09 stod vi utanför mässn och  var nästan de första besökarna på plats. Det blev mycket papper, pennor, kataloger mm. Efter 30 minuter så behövde vi flera påsar att bära alla saker i. Vi skule göra en uppgift med så i helgen blir det att skriva om ledarhundar 🙂 Så det blir mitt och Tinas arbete, kul att jobba ihop! Väl hemma igen så pluggade jag till provet vi har nästa torsdag, det blir plugg i helgen med både till provet och arbetet om hunden. Men snart är det dags att sova igen, i morgon är det fredag och sen en lugn helg, skönt det 🙂

Film och trött

20:37 är klockan och jag börjar bli trött 🙁  Det har varit en lång dag med mycket att göra både hemma och i skolan. Vi såg filmen American History X idag då vi pratat mycket om rasism och främlingsfientlighet senaste dagarna. Den tar upp väldigt mycket, och den är tänkvärd. Så att den inte visas mer i skolorna är lite synd för de skulle behövas. Ja det var tredje dagen denna veckan jag vaknat med huvudvärk och haft det hemma med, fattar imte vad det är 🙁 Det går inte att sova bort heller, trött jag blir!! Men snart är det Mumien på TV 6 och Efterlyst på TV3, blir nog lite zappande mellan de två, tills Magnus kommer hem. I morgon bär det av till staden Göteborg och gå på Leva och Fungera-mässan. Inte det roligaste men det är obligatorsikt så inte mycket man kan göra åt det. Fika kan man alltid göra 😀

Pain :(

Huvudvärk är inte kul. Det är nästan en vecka snart nu jag vaknat med detta. Man blir skogstokig 🙁 Huvudvärkstabletterna hjälper inte heller. Helt enkelt, helt jävla kasst. Får väl kolla det om det är kvar om en vecka till. Snart ska jag och djuren sova i alla fall. I morgon är en annan dag…

Gordon Ramsay

hk_logo Ja då var han tillbaka igen med den femte säsongen av Hell’s Kitchen. Denna gången är det lite annorlunda men han är ju lika hetsig och arg som han brukar. Men det verkar vara den intensivaste säsongen hittils. Vilket är roligt 🙂 Ikväll kl 22:00 på TV3 slår Hell’s Kitchen upp portarna!

Huvudvärk och kort dag

Vaknade av att jag hade huvudvärk för 100.e gången känndes det som 🙁 Men jag kom upp ialla fall och fick gjort mig i ordning för skolan. Magnus körde mig idag så det blev inte så stressigt, vilket var skönt. Då kan man lalla runt hemma när man har lite tid över 😀 Det blev kort dag i skolan, 8.20 – 9.30, för våran lärare skulle iväg. Men det hade varit bättre att haft en eftermiddagslektion, för nu blev det så hackigt. Jag hade en lektion till efter åt, men det blev inget med den. Då det var allt för lång tid att vänta av. Sen har ju inte studiebidraget kommit än, så man är ju lika fattig om en råtta 🙁 Men jag får ta igen det i mån och på fredag. Men det känns ju lite onödigt att åka tilk skolan för ett par timmar. Vi blev ialla fall klara med vårat grupparbete om rasism som ska redovisas i morgon. Magnus är i Malmö och Stockholm idag, det är inte så roligt att vara ensam, men det är bara tills i morgon. Men man blir lite trött på det i mellanåt. Men jobb är jobb. Nu ska jag ialla fall plugga lite till. Vad kul 🙁