Dagen efter…

Fy, vaknade med en smällande huvudvärk och ont i kroppen, självförvållat men det är aldrig roligt dagen efter. Magnus var och är jättetrött, så det blir tidig säng-gång för oss i kväll.  Igår hade vi kräftskiva och det blev både för mycket dricka och kräfter… Men det var jätteroligt! 🙂 Vi började klockan 17 här hemma och festen slutade i natt någongång. Vi vet inte vad klockan var. Men men så kan det bli. Min gamla klasskompis Emelie och hennes sambo Tomas kom och det var så himla kul att träffas igen, det var jättelängesen. Vi fixade en tipspromenad och den gick rätt bra för de tävlande, och vann gjorde våra grannar.

Vi kom upp i morse och började städa undan kvällen och nattens äventyr,men de flesta hjälpte till så det gick rätt snabbt, senare åkte vi och hämtade Elvira i Hyssna  och jag och mamma tog en tur i skogen och hittade lite kantareller. Så jag stekte dem innan och lade några på en smörgås – jättegott 🙂

Vi köpte pizza till kvällsmat, så man det brukar bli då man inte är riktigt hundra…det var gott. Nu har man lunch i morgon med!

Snart dags att lägga sig, ska bara kolla igenom allt inför min intervju i morgon, så jag får i hop min rapport ordentligt!

Rapporten är i rullning…

min rapport inom en psykisk sjukdom är under processing. Det blir om manodeperessiv sjukdom och jag har varit och lånat 8 böcker på skolan idag om detta och om lagar och riktlinjer. Så det är bara att börja läsa och skriva. Men det ska bli rätt roligt, har 4 – 7 veckor på mig så det ska nog gå bra 🙂

Vi tänkte grillat idag, men det började regna så mycket att det inte gick. Så jag stekte kycklingen och så gjorde vi ris/bulgur och en sås till. Det blev riktigt gott.

I morgon dags att gå till apu.n igen och jag ska träffa min handledare och styra upp mina tider lite grann. Så jag inte sitter av massa dötid, det är bättre att vara med när det händer saker 🙂 Ska samla material till rapporten med…

Åsikter…

Idag skrev jag några rader på facebook om att man borde ha dödsstraff på människor som misshandlar, mördar, djurplågare och pedofiler. Det blev en jävla debatt och diskussion om vad som är rätt och fel. Och vissa tycker att man ska vårda ALLA som gör fel, ok men då kan man ställa frågan såhär. Om ditt barn eller du själv blev våldtagen eller antastad, och personen får 6 månader till 1år i fängelse. Skulle du då nöja dig med det? Ska man då säga”jaha, ja det är så systemet fungerar”. Vill man inte att den som gjort en illa ska få lida och i vissa fall dö?! Det är en åsikt, alla har rätt till en åsikt, men man kanske ska fundera över om något hände en själv eller någon som står en nära. Man kan inte vårda alla, och man ska ge personer som klarar fängelse hårda straff och långa straff,eftersom vi inte har dödsstraff i Sverige.Men jag börjar tröttna på folk som är moral riktiga, tänk den dagen det händer något. Ska ni sitta och rulla tummarna då.

/Det var allt!

APU.n har börjat!

Idag var det första dagen på APU.n, det var helt ok. Det var jag och två vikarier där idag, många var sjuka och lediga. Det var ett trevligt boende med lägenheter, så jag tycker att det verkar vara bra. I morgon är jag ledig 🙂 Sen jobbar jag resten av veckan, men det är skönt att vara lite ledig med då jag har en super stor rapport framför mig! Siktar på 5-7 sidor ialla fall. Blir det mera är det ju bra bara det är under 10 sidor 🙂 Så om 4 veckor så bör jag ha bra koll på psykiska sjukdomar!

Resten av kvällen blir lugn, det blir ett avsnitt av CSI New York och lite chips sen sängen. Det är matte i skolan i morgon och sen lunch med pappa. Sen hem till vovven igen 🙂

Äntligen helg!!

Lördagkväll och vi har precis ätit en god gryta med ris och rött vin. Väldigt gott som alltid 🙂 Det blir en film och lite chips/dipp senare med, ska bli mysigt. Magnus har kommit hem från Karlstad och det är som vanligt igen. Väldigt skönt, det är alltid gott att vara två hemma, mysigt att ha någon att prata med och så. Men nu är vi hemma båda två och Elvira är lugnare med 🙂 Så allt är bra nu.

I morgon är det söndag och på måndag då drar min APU igång på 4 veckor. Jag ska vara på ett boende i Kinna, det ska bli roligt. Samtidigt ska jag skriva en 5-7 sidor rapport om en psykisk sjukdom och allt vad det innebär. Det blir tuffa 4 veckor man har framför sig. Så rapporten startar redan på måndag… Vi får hoppas att den blir riktigt BRA!! 🙂 Fast jag är inte ensam om att skriva rapport, det ska även de som läser sjukvård göra med. Och de protesterade mer än mig…

090820

Idag är det torsdag och förutom att det är sophämtning, så börjar även skolan igen. Jag har ingen vidare lust, men det blir nog bra – har jag hört. Måste få tag på min handledare som jag inte vet namnet på hos den APU plats jag har fått. Jag vet inte ens om det är på måndag eller nästa måndag jag börjar. Hoppas det är senare :/ Äh, vi får väl se hur det går. Hörs senare!

Onsdag

Ja en dag närmare helgen i alla fall. Solen har varit framme idag med, det har varit riktigt skönt. Så det blev en långpromenad och ett par timmars fixande i trädgården. Nu ska vi snart gå ut igen och sen blir det nog någon serie på tv, innan jag borde lägga ihop mina saker inför skolan i morgon. Det lär ju bli spännande….. fast mest blir det nog stressigt och jobbigt, som varje termin varit. Varför skulle denna vara annorlunda? Hörs!

Magnus. ”Godnatt….

och sovgott ”sa min sambo för en stund sedan via telefon då han är på jobb under veckan.  Jag visste inte att det skulle vara så jobbigt jag visste inte att det skulle känns så jobbigt. Jag menar vad är poängen med det? Han kommer ju hem igen, till mig och Elvira. Så det borde vara enkelt och bara skönt att vara ett par dagar ensam…Men det är det inte, det är tråkigt, tyst, ensamt och ledsamt.

Det är ingen som spelar nåt dataspel, eller lyssnar på sin musik på spotify. Men det är bara ett par dagar, sen är det som vanligt igen -men varför känns det då som det är flera månader tills du kommer hem? Fånigt kan tyckas. Häromdagen tyckte jag det var skönt att få vara ensam ett par dagar, och under dagen idag har det gått bra, men det var under eftermiddagen som det kom över mig att du min Nalle som haft semester och varit hemma en hel månad – inte kommer hem försen till helgen. Det var då det blev riktigt jobbigt.

Det är konstigt vi har ju varit i hop ett bra tag nu och det borde kännas lättare, men det gör det inte. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Det sätter i alla fall förhållandet på prov emellanåt, man måste lita på den andre och veta att det man har är starkt nog för att klara det. Vi har ett bra förhållande som är starkt, som klarar nästan allt –  så det är inte problemet heller. Egentligen finns det nog inte något problem, men det är känslan som inte är så rolig. Att höra din röst i telefon att veta att du är såpass långt bort att det är för långt att sova hemma är jobbigt.

Det gör ont och det gör mig mest ledsen. Jag ville ett tag att det skulle vara såhär att jag fick lite eget space, och fick ro om mig själv. Men det är inte så länge, det är jobbigt att se dig åka i väg på morgonen och veta att du inte kör in på infarten på eftermiddagen. Men det är ditt jobb och ditt jobb går först, det accepterar jag. VI, det vi har det klarar det mesta och det som vi möjligtvis inte klarar av det hoppas vi aldrig händer.

Jag älskar dig, över allt annat och jag gör allt för dig, bara du lovar att alltid komma hem till oss igen!
Puss & Kram Tussis.

miranda_2

Vin och youtube

winw Funderade innan över varför vissa saker blir som det blir, varför man i bland känner sig på topp och nästa gång känner man sig så svag som om hela världen har kraschat. Chattade med en kompis idag om varför man tar en paus i förhållanden? Det är väl egentligen bara att skjuta upp det oundvikliga och det man gör är väl att bara att dra på sig mera huvudvärk och sorg. Så vi pratade om de en stund och kom fram till att om den ena parten vill ha en paus så kan man prata om det och finns det inget att rädda så kan man slänga in handduken på en gång. En bra stad att lämna sitt förhållande och sitt gamla liv i är Amsterdam. Det gjorde jag, och jag fick det bättre när jag kom hem igen 🙂

För övrigt i kväll så är datorn mitt sällskap under kvällen och förmodligen natten med, det blir väl en del surfande, sen lite youtube klipp och sen ska Elvira sova för natten. Så jag har jätteroligt 🙁  Borde ätit kvällsmat, men jag var inte så hungrig. Så i stället så dricker jag mitt vin och funderar över livets frågor och hur man i bland har orkat med saker och ting. Så min tisdag är inte jättespännande, men på torsdag börjar skolan igen och då har vi som umgås bestämt att träffas tidigare för att fika och diskutera den kommande terminen….Nu mer vin, kanske skulle ta lite kex med..