Var är julstämningen?!

10 plusgrader ute, regnigt, blåsigt och grått. På söndag är det den 1.a Advent så frågan är…var är julstämmningen?! Jag har ingen sådan känsla i kroppen, och de har inte de jag pratat med heller. Julreklamen har börjat sprida budskap i tv rutan, men jag känner det inte ändå.I vår lokala tidning står det om julskyltning och julmarknad, men det lockar mig inte till julstämning heller… Det vore trevligt med minusgrader och lite frost på morgonen, inte en genomdränkt gräsmatta och lera som rinner längs vägarna.

Tänk er en julafton med Kalle Anka, snö och 5 minus grader, glögg, pepparkakor och familjen – det vore mysigt tycker jag! Men om de ska fortsätta såhär så kanske vi får Kalle Anka,regn, plusgrader och lerigt – hur mycket julstämning är det då 🙁 Familjen är viktig men det är snö på julafton med!

kalle jul

Ur Kalle Ankas jul.

Vanvård av grisar

ja då var det dags igen, vanvård och ännu mera vanvård. På en grisfram har man smygfilmat de dåliga förhållanden som de utsatts för. De går i sin egen avföring, små griskultingar som attackerar varandra  –  de hugger varandra tills de har köttsår på kroppen, ohyra, flugor och andra grisar som äter på andra döda grisar. Vad i helvete är det för fel då? Har människor inte mera vett än så? Om man tycker att det är jobbigt att sköta om farmen så kan man ju alltid sälja den!! Inte börja vanvårda djuren! 🙁 Nej det ska få komma oanmälda till gårdar och göra stickontroller, så att man inte hinner ändra nåt på gården. Behöver man då anmäla ägaren/ägarna så får man göra de och de ska få hårda konsekvenser för vad de gjort. Det tycker jag ialla fall. Det ska inte handla om pengar – även om de ofta gör det.  Det är djur vi pratar om, inte en produkt.

Aftonbladet har artiklen, likaså expressen de har också en liten video som gjorde mig väldigt illa till mods.

aftonbladet.se

expressen.se

griskultingar

gris

Plugg, plugg och plugg

Vi har fått en mastig uppgift i hemsjukvård vi har fått en vecka på oss att göra dem, och det är den sista uppgiften så det känns skönt. Men jag trodde jag fått ihop det bra… Men igår så blev jag väldigt irriterad på det då jag insåg att jag inte fått ihop det så bra som jag trodde. Så igår och även idag ska jag försöka få ihop det igen. Uppgiften är om palliativ vård och vi ska skriva om hur man tar hand om den som ligger i livets slutskede,och även om hur man tar hand om anhöriga. Även då vilka symptom den som är sjuk kan ha under tiden.  Så det blev svårare än jag trodde 🙁 Men jag har hela dagen idag och i morgon att plugga på . vilket är väldigt skönt! Tänkte jag skulle dela upp det, och ta ett symptom i taget. Se om det är lättare – håll tummarna!

Grattis till Elvira!

Idag den 24/11 fyller våran lilla Elvira 1 år, hon är full av liv och nyfiken på det mesta 🙂 Det har gått fort, hon har lärt sig massa saker, hittat sina favorit platser att sova på, vet när hon kan testa oss och inte. Även om det är jobbigt i bland så finns det inget som gör att jag vill att det skulle vara annorlunda. Hon är en mysig liten hund som förgyller vardagen för oss och för andra 🙂 Får se om man kan hitta på nåt skoj till middag eller kanske ett nytt ben att tugga på!

elvira

Elvira 12 veckor.

Måndag – ny vecka

Idag kom jag på att Elvira är 1år snart (24/11) och att hon ska vaccinera sig runt där. Så jag fick tag i en tid på onsdag,vilket var skönt att det blev så snart så man får det ur vägen.

Igår började vårt internet krångla, och i morse när jag skulle sätta mig med resten av uppgifterna tills i morgon och vad händer då… Jo internet funkar inte på min stationnära dator 🙁 Så nu sitter jag med min lilla bärbara Acer.

Tina kom över en stund igår och vi började titta på utbildningar på högskolan. Det känns som man behöver ha en specialist utbildning för att komma in på arbetsmarknaden. Vi får se vart det lutar när man har tänkt igenom det noga.

Det rullar på  fort nu mot jul, Magnus började sin julklappsshopping igår. Jag har inte fått hans önskelista ännu så jag får väl börja kolla lite nästa vecka 🙂 Ska försöka att inte stressa så mycket detta året bara att alla andra gör det. Man måste ju inte köpa julklappar för flera tusen, det är ju tanken som räknas – inte mängden paket. Och att umgås med nära och kära naturligtvis 🙂

091111

Jaha då var man ensam igen, Magnus är i väg så jag och Elvira sitter och har tråkigt på egen hand… Vi begav oss i alla fall ut på promenad för att köpa mjölk, chips och dipp. Så nu ligger hon och sover gott 🙂

Jag håller på att sammanställa vårt grupparbete så det är mycket mail fram och tillbaka nu så vi får ordning på detta tills i morgon. Sen har jag mitt andra arbete som ska handla om traketomi. En sida får räcka där,får kolla på det sen om en stund. Nu ska jag återgå till mina roliga papper…

Min klasskompis frågade om jag skulle gå på tjejkvällen på ett företag här i morgon. Jag vet inte riktigt funderar på om det är något vi kan behöva. Har ju morgondagen att fundera med 🙂

Nej det är dags att fortsätta med grupparbetet, Höres!!

Stressad :(

I morgon är det en lång dag på G, jag och en klasskompis ska tlll Bollebygd för ett besök för hemsjukvårdskursen. Det har varit mycket turer fram och tillbaka, och vi är smått irriterade över detta, vi ska även göra två grupparbeten och vi har bara träffats idag. I morgon går hela dagen bort för mig och Jocke, på onsdag ska de två andra i gruppen i väg på sina besök Så det är inte mycket tid att spela på då det ska vara inne på torsdag.Det blir att gå up tidigt i morgon, vi ska åka senast 06:10 har vi sagt hoppas inget oplanerat händer.

För övrigt är jag mest stressad över denna kursen, vi får olika svar på samma frågor vi frågar vår lärare och vissa saker säger hon att hon inte sagt. Så vi måste väl ha hörsel problem alla fyra…..

30+kväll…och hemmakväll

Magnus och Jonatan har precis åkt till hotellet för en kväll det är 30+. Så jag kommer förmodligen inte in…. Man vet ju  aldrig. En fd klasskompis tyckte jag skulle gå dit men jag hoppar det.  Så jag blir ensam några timmar sen kommer de hem igen förhoppningsvis inte allt för sent. Jag tänkte spela Wii resort om en stund efter att jag kikat och spelat lite på facebook.  Vi köpte pizza och nu efter  det och en varm bastu så sitter man här och är rätt avslappnad och lite små trött. Men jag ska försöka vara vaken tills de kommer hem:)
Jag har en del att göra med vår nya kurs hemsjukvård… två grupparbeten, en rapportskrivning och en fältdag. Allt ska fixas innan torsdag nästa vecka. :(Men men jag har gjort en del på grupparbetena och sen är det bara att hoppas på det bästa.

091104

Nu faller snön utanför fönstret, det är kallt man känner sig lyckligt lottad som har ett mysigt hem man kan värma sig i. Det har blåst en hel del idag och det har inte varit roligt att sticka ut näsan 🙁 Morgonpromenaden med Elvira gick i rätt rask takt då borde hon och jag höll på att blåsa bort :/

Vi köpte thai -mat till middag ikväll jag tyckte det lät gott! Nu sitter vi framför varsin skärm och kollar på våra intressen, dvs djur, musik och it-prylar…nej facebook räknas inte som intresse 🙂 I morgon ska vi redovisa vårat arbete om Buddhismen det ska bli skönt att bli klar med det. Sen är det fredag och etiken är slut! På måndag börjar hemsjukvårdskursen, det ska bli intressant – vi är fyra stycken som ska läsa den nu. Tre veckor sen är det slut och då ska man hitta något jobb någonstans….