Kossornas helvete på jorden.

På aftonbladet.se ligger en video som är filmad med dold kamera från en mjölkproducent i USA, där misshandlar man korna, kalvarna och gör livet för de stackars djuren till ett plågsamt liv. Man kapar svansar, horn och ger djuren elchocker för att hålla dem i shack, man stoppar också in fingrarna i ögonen på kalvarna för att de inte ska vara besvärliga –  skulle du göra det på ett barn som var besvärligt?! För helvete, skärpning USA!!

Allt sker utan bedövning, man tar också och låter de stå trångt hela året och gå omkring i sin egen avföring. Korna har stora öppna sår, svullnader och infekterade sår runt rumpan. Och de finns inget som säger att de fått någon hjälp, eller kommer få det.  De som jobbar på gården säger att djuren inte har ont när de kapar svansar, horn eller att de ens känner någonting. Och att djuren är det viktigaste de har och att de har det jättebra! Vilket är ren BULLSHIT !

Att dra i väg en nyfödd kalv i svansen från sin mamma är enligt dessa människor helt naturligt. Skulle vi göra så mot mammor som ligger på BB, dra barnet i benet och slänga i en hög på ett skitigt golv?! Det känns inte rätt, men djuren då? Har de inga känslor? De känner mer än vad de som behandlar dem gör. Då de inte finns några känslor inblandade för dem som jobbar med dessa djuren!  Det är dags att se att djurplågeri finns överallt och i alla former. AGERA och ANMÄL om ni vet eller ser det förekomma, oavsett var ni är någonstans!

Videon kan ni se här men det är starka bilder och inget för den känslige!

Ko

Välkommen till Telia…eller inte…

Idag stängdes mitt abonnemang hos Telenor av och jag gick över som kund till Telia. Jag köpte deras iphone i ett julerbjudande som jag tyckte var bra. Jag har mitt nya SIM-kort, jag har skickat in alla papper som ska in till Telia, det enda jag inte har är…min nya mobil! Så i morse tänkte jag ringa till Telia för att fråga var den har blivit av. Men eftersom de var så mycket kunder som ringde så var det 31 minuters väntetid, så jag knappade in mitt nummer så skulle de ringa upp sen när det blev min tur. Jättebra tänkte jag, skönt att slippa i 31 minuters kö! MEN det var bara det att klockan gick och det ringde aldrig och efter att ha försökt komma fram antal gånger under dagen utan lycka så ger jag nu upp! Verkar som Telia har en egen tidsaxel, då 31 minuter tydligen kan vara detsamma som flera timmar 🙁  Men nu tänker jag inte ringa dem mera utan jag hoppas att jag får mobilen under nästa vecka. Lite dåligt tycker jag det är, då man förväntar sig att bli uppringd och sen går hela dagen och ingen ringer upp. Ingen bra början på min tid som kund hos Telia.

telia

YAY – fredag igen!

Då var det fredag igen och det ska bli riktigt skönt 🙂 Förutom att jag i veckan åkte på nåt skumt magvirus och har nästan bara ätit skorpor och druckit te så ska det bli skönt med helg nu. Ska försöka äta lite kycklinggryta i kväll, hoppas det går ner! Vi tänkte se AVATAR i helgen men eftersom jag inte mår riktigt bra så känns det bäst att spara det tills nästa helg. Magnus skulle varit på konsultkväll ikväll igen men eftersom han hade glömt bort det, så stannar han hemma med mig i stället – gulligt 🙂 Jag har hunnit med att slå in alla min älsklings födelsedagspresenter idag med. Så nu behöver jag inte tänka på det, bara att de ska letas fram när det är dags 🙂 Som sagt det verkar bli en lugn helg med en fars av Stefan och Krister ikväll och en film i morgon. Kanske kommer nåt skoj på TV med, nu kan vi ju se på TV igen efter ett litet uppehåll då den gamla BOXERN lade av :(. Men nu har vi en ny – yay 🙂

rött vin

Hoppas alla får en riktigt trevlig helg!

Polisens bakslag.

Det står mycket i tidningar nu om den före detta polischefen Göran Lindberg som står åtalad för grov våldtäkt mot barn och våldtäkt. Man blir mörkrädd när man läser om det. Han en högt uppsatt person som utnyttjar flickor på det viset, och eftersom det inte bara är han som det handlar om så verkar det bara växa och växa. Dessa personerna som begår dessa brott har ju ofta familj och barn, men ändå så utnyttjar de unga flickor som inte vågar eller kan säga nej.  Att det är en polis i detta fallet känns som det gör det hela ännu värre, polisen ska ju skydda personer som behöver det och ge hjälp till de som behöver det. Inte agera i olika sexlekar med flickor som kunde vara deras egna barn. För polisväsendet så är detta ett hårt bakslag men man kan ju hoppas att det kommer något gott ur det, att man ändrar ser över rutiner och personalen  – även de som är högt uppsatta. Det är bra att de skrivit ut hans namn i tidningen och även satt in bild på honom, på det viset så visar man att man vill visa vem det är.

Om han förklaras skyldig så hoppas jag att det blir ett hårt straff för det han gjort, och att han inte ska kunna skydda sig bakom paragrafer eller liknade. Och att väskan man hittade på hans kontor vid en husrannsakan kan användas som bevismaterial.

polisen

Arbetskläder = dyrt

Jag var inne på Nytello.se ikväll och beställde mig en ny dress att jobba i, jag har bara en skjorta just nu och det är bra att ha mer än det. Så sagt och gjort det vara att bita i det sura äpplet och betala 600 spänn för byxor och en skjorta. Men man behöver bra arbetskläder i vården, lite äckligt tycker jag att använda sina privata kläder. Får ju tvätta hela tiden!!  Visserligen var det ett set men det är ändå dyrt, bara byxor eller skjortor kostar ju över 300 så  det kanske är billigare i längden.  Men det är inte roligt ändå. Hoppar jag får det nästa vecka!

Marin-blå

Jag fick mina H&M kläder som jag beställt med i fredags så det var roligt, väntar på mera saker därifrån men det kommer nog vecka 4 eller 5 tror jag. Alla kläderna fick tummen upp av sambon med,hoppas nästa leverans får det med 🙂

En lång lördag

Äntligen hemma, det var lite personal på APU-platsen idag så jag fick stanna kvar tills klockan 21 i kväll. Det var väldigt lugnt och så men det är alltid skönt att komma hem och veta att man har lite tid över hemma. Men nu blev det inte riktigt så i kväll. Men så kan det vara i bland. Tänkte man kanske kunde orkat se en film men ju mer jag slappnar av ju längre bort känns filmen*Zzzz*…. Man blir rätt mör och trött i kroppen av att komma hem så sent men som tur är det lördag i kväll, jobbar sent i morgon med så det ska bli väldigt skönt att vara ledig på måndag 🙂

Hade en fundering om man nästa helg skulle ta och se Avatar på bio i 3D, det ska ju vara bästa upplevelsen säger de som sett den. Vore häftigt att se den på bio! Vad säger du om bio nästa helg min älskling?

Nä, nu ska jag dricka upp mitt vin och känna att det är helg 🙂

100118

Ny vecka som började mindre bra när jag kom till APU platsen i morse så är det första jag ser ”MAGSJUKA” på en skylt. Neeeej! Inte våran avdelning med tänkte jag, och kände för att vända i dörren. Men det var bara att ta sig i kragen och ta ett djupt andetag innan man gick in. Den började förra veckan så jag hoppas den drar över snabbt!

Annars idag fick jag handlat en tröja på rean och ett två paket med sockar, tog en sväng förbi apoteket med för att köpa handsprit bra att ha hemma i sjukdomstider som nu.Väl hemma igen så gick jag en liten sväng med Elvira och sen bytte jag (efter lite tjat från sambon) tillbaka till vanliga gardiner i alla rum utom sovrummet. De är så stora och tunga så det är lättare att byta dem om man är två 🙂 Fick tvättat mina kläder med, så jag kan gå och jobba i fräscha jobbkläder!

Tänkte se på Spiderman 2 senare, en lagom film för kvällen. I morgon ska man upp tidigt igen och ta hand om alla som insjuknat i magsjukan..

Mysfredag

Idag var jag ledig från APU.n, min handledare var ledig och eftersom jag går på hennes tider så blev jag det med 🙂 Men det har ändå varit fullt upp idag, först långpromenad med Elvira sen i väg till skolan för mattelektion, det gick riktigt bra! Senare i väg till Kinna för lite ärenden, landade hemma igen vid 16:10. Trodde Magnus var hemma då, men icke sa Nicke. Så när han väl kom hem så bestämde vi oss för att köpa thaimat ikväll, och handla i morgon. Skönt att inte trängas bland alla andra på fredagar. Resten av kvällen blir lugn och skön, bara ta ett glas vin och känna att man har helg, en riktig mysfredag med andra ord 🙂

I morgon väntar förmodligen en skräckfilm…  The Descent, (Instängd) uppföljaren Descent 2 går på bio nu. Vore roligt att se den med, om sambon tycker om den första vill säga! Får ha en kudde nära till hands i morgon…:)

rött vin

Att mobba andra är….

FEL! Jag hoppas att de flesta vet det, och om man gör det så lägger över sina problem på någonannan i stället för att ta tag i dem själv. Det är inte konstigt att barn/ungdomar mår dåligt i skolan när de inte kan gå dit för att de blir mobbade. Det blir ju inte bättre av att mobbningen följer med dem hem.Via facebook som i fallet Stina läs mer här, via sms eller mail. Skolan ska ta ett mycket större ansvar för de som mobbar och göra något åt saken i stället för att blunda och låta föräldrar eller myndigheter ta tag i det.

Skolan är delaktig i mobbingen om de inte gör något för att stoppa den. Att det funnits en facebook grupp som hette Hata Stina, känns bara fel och elakt. Man förstör med flit en tjejs liv genom att starta en sådan grupp. Den har ju startat medvetet med någon som ville henne illa. Denne person lyckades. Men som tur är sidan borttagen och jag hoppas att Stina får det bättre i skolan i framtiden.

100109

En lugn och skön lördag har vi haft idag. Inte gjort något som vi inte ville 🙂 Sovit länge, Magnus tog ut Elvira på promenad i -19 grader i morse. Jag fick ligga kvar och sova lite till. Sen upp för att äta frukost, tände ljusstakarna och julgranen och matade kaninen. Tror vi ska plocka ner julgranen i morgon, men ljusstakarna får allt vara med lite till 🙂 Mysigt att ha dem tända det ger en mysig hemmakänsla. Magnus gjorde en god köttgryta idag med ris, serverat med ett glas rött vin. Väldigt gott 🙂 I morgon är det sista lediga dagen för min del, på måndag klockan 14 börjar jag min nya APU det ska bli riktigt roligt!

Tillbringat dagen med att spel CSI Deadly Intent som jag fick av Magnus häromdagen, jätteroligt och svårt! 🙂 Sen fick jag också  CSI : NY The Game, det har jag inte provat än men det verkar roligt med, tack min älskling 🙂

Hihi, jag har fortfarande inte vant mig vid att skriva 2010 det blir 2009 ännu, lustigt hur det ställa till det i bland!

I morgon väntar en ny dag som blir rätt lugn så som det ser ut just nu,skönt det med vissa gånger. Nu lite mer facebook och vin 🙂