Födelsedag

Idag fyller jag hela 26år, känner mig lite gammal det låter närmare 30 än 20 nu när passerat 25år. Men det är roligt med, men åren går framåt och tur är väl det 🙂 I morse blev det presenter och och lite te på sängen av min älskling, fick Säsong 2 av Vänner (nu saknas bara S.4 och S.10 sen är samlingen komplett). och ett presentkort på Lindex men det lät som det kunde bli någon mera paket i kväll undrar vad det kan vara….:) Vi funderar på att gå ut och äta i kväll, det är alltid mysigt det gör veckan lite lättare med! Sen har jag fått jättemånga grattishälsningar på Facebook alltid kul 🙂 Idag väntar lunch med pappa sen lite matte och sen pyskiatriuppgifterna hemma. Låter som en fullspäckad födelsedag för mig!

Musse

Åter i skolbänken

Idag var det dags att sätta sig i skolbänken igen med näsan i psykiatrins värld från 13.00-15.30 blev jag och en tjej till fyllda med diagnoser, teorier och orsaker om varför vissa drabbas och andra inte. När jag landade hemma vid 16 tiden var jag helt slut, hela huvudet kändes som en ballong 🙁 Men jag har inte tittat så mycket på det i kväll det får bli morgondagens projekt. Med mig hem ialla fall fick jag ett häfte som var på 15 sidor med diagnoser och en jäkla massa frågor som ska besvaras och man blir snurrig bara man tittar på det. Sen damp det ner ett mail som bestod av att vi ska skriva om tre olika personer och en berättelse om dessa, de har olika diagnoser och de ska man då hitta på lite om, var/varför/orsaker/behandling. Någon som vill byta?!

Om inte det räckte så har jag en massa matteprov inför Nationella provet att ta mig igenom så allt kom på en gång *puh* Men det ska väl gå jag får försöka gå på varje mattelektion och läsa psykiatrin på eftermiddagen och kvällarna. De borde gå eller hur?!

Mitt i allt har jag funderingar på att söka till Campus Varberg och läsa Socialpedagogi. Är lite i valet och kvalet, om någon har gått där eller vet mera om det så skriv en kommentar! Och där blir det ju inte mindre att läsa!

PD*3141165

Lördagkväll

Precis ätit älsklings goda kycklinggryta med ris och ett glas vin till hur gott som helst! Det har varit en lugn och behaglig dag, städat lite, Magnus har skottat bort lite snö från huset så de inte rinner rakt ner i grunden när de smälter. I morgon kommer de lite gäster på middag, det blir Biffgryta med ris och till efterätt pannacotta med hallon/blåbär. Ska bli roligt att göra egen pannacotta 🙂

pannacotta

GRATTIS ANNA!

Magnus är på Trägårn i Göteborg i kväll och kollar på Jävlaranamma med några kompisar så jag och Elvira har kollat på finalen av melodifestivalen och eftersom jag inte sett ett enda bidrag innan i kväll så var det ett ganska starkt finalfält. Iofs var Darin, Jessica Andersson och Peter Jöback var inte allt för imponerade,men resten var bra och höll sig över medel, mellanakterna var också bra, de var roligt att se Sverige – Norge tävla i musik och det var roligt att se Björn Gustavsson ”spela” piano till Salem´s låt XD!

En lycklig 18-åring tog hem segern och tävlar för Sverige i Oslo (Norge) i maj, det är bara att gratulera henne och hålla tummarna!

GRATTIS ANNA!

bergendahl

Hemmagjord pizza och Luftslottet

Ah, äntligen fredag igen! Eftersom Magnus tillbringade förra veckan på savannen i Kenya så spenderade jag helgen nästan helt själv. Drog i hop ett glatt gäng förra fredagen för lite ost, kex och vin jätteroligt men det är alltid mysigt att tillbringa helgen med den man älskar. Så nu i kväll så bakar vi pizza och ser på tredje Millenium filmen ” Luftslottet som sprängdes”. Jag såg den på bio med Tina för ett tag sen,men eftersom Magnus inte sett den så köpte jag den på Ge-kås när jag var där. Den är den bästa av de tre tycker jag!

Var i skolan på mattelektion idag, de gick riktigt bra och jag ska bara repetera ekvationerna och sen blir det prov på det. Sen är det nästan dags för nationella provet, som tur är får vi träna på ett gammalt innan 🙂

Blir lite städning innan Magnus kommer hem med, och sen en behaglig bastu innan maten och filmen tar vid.

Gustaf

Party!

Shit vilken slödag det har varit idag, i går hade jag lite gäster här varav två sov över. Det var lite ost och kex och lite vin, men de hände nåt framåt 22 tiden…Öl, cider, mera vin, whiskey och likörer började dyka upp. Och innan vi visste annat så var det en fest utan dess like som tog form 🙂 Vi var sex stycken men jösses vad roligt vi hade! Wii resort, Lips och Lips no 1 hits, Metroid, Time Splitters och GTA 4 åkte fram under natten jösses har nog aldrig spelat så mycket under en fest någongång! Alla var med och spelade och sjöng, och klockan blev efter 02.00 väldigt snabbt.

I morse så var man inte allt för pigg, det var inte nattgästerna heller men snälla Emelie gick ut med Elvira *tack, kram*och vi fick i oss lite frukost. Sen blev det mera Wii resort och Thomas satt och heja på oss när vi spelade bowling och sen slog han alla i swordplay (fäktning) – bäst att öva lite tills nästa gång! Vi beställde pizza till lunch och tittade på en film ” The uninvited” en drama/skräck/thriller film, den började bra sen blev de bara konstigt och vi tappade bort oss  –  2,5/5 får den i betyg.

Efter de hade åkt hem på eftermiddagen så satte jag mig och började fortsätta skriva på min uppsats om psykiska sjukdomar. Fan det blir bara mera och mera snurrigt 🙁 🙁  Och eftersom jag tyckte de var lite trist att skriva så lade jag mig i soffan hos Elvira….hmm klockan blev 18.00 väldigt snabbt då jag somnade! Trött? Japp! I morgon runt 23 tiden så kommer Magnus hem från sin 9 dagars Kenya safari, annars händer inte nåt i morgon. Ska försöka binda ihop uppsatsen och sen klockan 19.00 se avslutningen på ”Project Runway”.

Ska försöka lägga upp lite kort på bloggen från gårdagen 🙂

Starta eget

Idag har det varit mycket planerade vi som gick OP nu har inte hittat jobb det finns inte så många så vi slog våra huvuden i hop och funderar på att starta ett eget företag som LSS / Korttidsboende där man kan hjälpa både anhöriga och de som behöver hjälp. Men det är mycket som ska klaffa innan men vi är några som är redo att ge 110% det är bara att hoppas att de andra vill det med. Skulle det fungera så är jag säker på att de skulle bli bra. De som gäller är en bra ide, nåt som saknas på marknaden och 200% vilja att genomföra det!  Iden är öppen för förslag just nu men jag hoppas att vi blir ett gäng som går ihop.

Om du har erfarenhet bra eller dålig om eget företag så skriv gärna en kommentar.

Solsken!

Idag när jag och Elvira vaknade i Hyssna så sken solen så fint på oss, jätteskönt ute och solen värmer riktigt mycket nu 🙂 Så idag har det inte blivit mycket gjort, jag har pluggat några timmar annars har både jag och Elvira bara njutit i solen. Det verkar som vädret ska vara med oss hela veckan – yay 🙂

I kväll är det premiär för Housewives på Kanal 5, det slutade ju med en flygkrasch och någon har dött… frågan är vem. Så det ska bli roligt att se det i kväll! Till middag i kväll har jag tänkt att värma en bakad potatis med persiljeröra, ska bli jättegott – får passa på att äta bakad potatis när Magnus inte är hemma då han inte tycker det är så gott.

Skulle tränat idag men jag gör det på söndag i stället, har en del att skriva på uppsatsen fortfarande. Gott att bli klar med den i tid.

Killerwhale/ Späckhuggare

Seaworld har blivit av med en späckhuggstränare, att det chockar världen så mycket är förvånade för mig. Späckhuggare är inte gjorda att simma runt  en bassäng och bli ridna på eller matade av människor. Att det blev så stort att hon blev dödad av en späckhuggare visar bara att de inte hör hemma i den miljön de är jägare och ser inte skillnad på människa och byte. Låt späckhuggarna och delfinerna vara  havet där de hör hemma, man bör aldrig glömma att de är rovdjur som jagar  havet och äter byten. Sen om de är en människa eller en säl spelar mindre roll.

LÅT DEM VARA  I FRED!!

Titta här


2010 – 03 -01 = Lodjursjakt

Idag började lodjursjakten man ska fälla så många som 209 stycken, det finns totalt 1500 stycken lodjur i landet. Varför man skjuter av de bara finns 1500 stycken är en fråga som jag inte kan besvara. Eftersom intresset är svalt i de områden där lodjuren jagar renar så erbjuds jägarna 5000 kronor för att fälla ett lodjur. Alltså mutar men dem med pengar, för 5000kronor säger de väl inte nej till 🙁 Men även om intresset är svalt så har 10.000 jägare anmält sig till jakten, så någonstans så vill de ju jaga den fina katten som går i våra skogar. Lodjuret är ett skyggt djur som hellre springer i från dig än mot dig. Jakten pågår från 1/3 – 31/3 -10, i vissa län tillochmed till den 15/4. Lodjuret är en hotad art som ska bevaras och inte skjutas av. det är synd att man jagar lodjuret för det är ett vackert djur och gör inte mycket väsen av sig i våra skogar.

lo
Lodjur.