Viktigt att underhålla sina djur

Att ha husdjur är inte bara roligt det kräver mycket jobb med. Att gå ut med hunden/hundarna, matning, sysselsättning,gos, lek, träning med mera, att ha katt kräver också sysselsättning, lek och gos. Alla djur som inte får sin så kallade dagliga dos av detta blir understimulerade och ger sig på inredning, skor och andra saker som man har i huset. Spelar ingen roll om det är en liten hund, stor hund, en eller flera, katter och andra djur. Det är VI som gör att de gör sönder våra saker. Hade man tagit mera hand om dem så hade det inte hänt. Vissa saker sker i protest för att de kanske inte vill vara ensamma men då kan man ju avgränsa deras område att inte vara i hela huset så blir det inte lika jobbigt för dem. Men köper man bara mycket tuggben roliga leksaker och underhåller sina djur så får man inte ett söndrigt hem att komma in till. till katter kan man lätt göra egna leksaker av toalettrullar, binda fast en liten trasa i ett snöre så den får jaga den. Ja det finns mycket man kan göra!

100830

I livet finns saker och det finns saker. Det är inte lika lätt för alla, vissa åker genom livet på ett bananskal medans andra får kämpa…ÄR de rättvisa? Kan DU beskriva rättvisa för mig? Varför har vissa så jävla lätt att få jobb, pengar, karriär osv. Jag tillhör inte den kategorin, det är jobbigt vissa dagar och de dagarna vill man inte känns vid, Men man gör det ändå. Spelar ingen roll hur högt dödsmetallen dundrar ut ur högtalarna – paniken är kvar.

Men när det känns som värst finns; Elvira hon ligger och tittar på mig med stora bruna ögon, lyfter upp henne, hon slickar mig lite på kinden och lägger sig till rätta. Hon känner när man behöver en kram. Hon är den bästa vännen när jag är ensam. Hon och Magnus är min livsglädje, jag ligger i sängen och och hon kommer och lägger sig nära och bara andas ut. På morgonen är det inte panik ut, vi ligger kvar och lyssnar på när folket åker i väg går upp i lagom tid. Springer i skogen, vilar hemma och har en toppendag.

Men sen kanske paniken kommet tillbaka, medicinen hjälper inte – pulsen rusar till över 100/minut. Bara att lägga ner, ta och spela nåt eller sova en stund. Livet rullar på ändå. Det är inte lätt alla gånger, men jag vet att jag har saker att leva för denna gången och försöker komma över det värsta tankarna på att avsluta. De finns där, oavsett de finns och de är verkliga men de gäller att kontrollera dem. Har man bara tillräckligt att leva för klarar man alla prövningar man ställs inför.

Tänk på det!

Sommarjobbet…

går sorgligt mot sitt slut, i morgon är det sista dagen på det. Det har varit bra och roliga månader på Kinnaborg, bra avdelningar bra personal och trevliga brukare. Klart det har vart jobbigt vissa dagar med men mest roligt och de framsteg man själv gjort och sett andra göra gör de roligt och värt att gå till jobbet.

I morgon kl 14-21.30 är mitt sista sommarpass, det har känns som de ligger långt fram men nu har den dagen kommit med. Men jag har sagt till dem att ringa så fort de behöver någon så man kan få lite extra timmar, hoppas att de nya med inga vikarier inte går igenom. Det är ju trist när man kommit in någonstans att inte få komma tillbaka bara för att kommunen ska spara pengar 🙁

Jobben lyser med sin frånvaro inom USK jobben så de vore skönt att komma in lite mera på sommarjobbet. Men på måndag är det bara att bita i det sura äpplet och gå ner till arbetsförmedlingen (som inte är direkt hjälpsamma).

Sen ska jag också in och prata med våra olika partier om deras ställningar i viktiga frågor (som jag anser). Val snart och det känns bra att veta vad som gäller för de olika partierna.

Ännu mera jobb

Egentligen är jag ledig idag och fram tills onsdag men igår ringde de och undrade om jag kunde jobba kvällen, sen i morse så ringde de igen och undrade om jag kunde jobba mellan 15-21 ikväll. Och eftersom jag inte har nåt för mig så tackade jag ja till detta. Eftersom jag jobbar helgen med så är jag ledig fredag men jobbar alla andra dagar. Det är bra pengar, roligt att de ringer med när det är som det är nu med besparingar och annat. Men man får hoppas att de ringer så mycket som möjligt och att kommunen inte får igenom sitt förslag om att dra in på alla vikarier. Snart dags att dra på sig regnkläder och ge sig ut!

Nytt vanvårds fall

Läste nyss på aftonbladet.se om en kvinna som vanvårdat en massa hundar på sin s.k Kennel i Norge. Nu har hon flyttat till Jämtland och ska öppna samma sak här, tydligen så har myndigheter vart där och tittat och och hon har skaffat en annan hund 🙁 Men eftersom det är i Sverige så GÖR MAN INGENTING förren det är för sent. ”Vi måste ge henne en chans säger  myndigheterna. Men i Norge har hon hundförbud och får aldrig ha eller äga kennel/hundar. Hon måste stoppas till varje pris, att ha oanmälda kontroller kanske hjälper i början men sen när hon vet om det så kan hon ju gömma undan de valpar/hundar hon dödat. Hon har slängt in en valp i väggen så den dog sen slängt den i soporna. Är det sådana människor vi vill ha i detta landet, som säger att de driver kennel när det egentligen är vanvård på hög nivå, och misshandel och död. Att hon i ett land fått hundförbud borde inte bara gälla i det landet utan i alla länder. Och en sista sak varför skyddar man hennes ansikte –  Visa det!!’

Våran hund Elvira som valp, sötnos!

elvira_valp

Minkfarmar

Sista dagarna har djurrättsalliansen visat upp vad de filmat under-cover från olika minkfarmar runt om i Sverige. Det är inga fina filmer på minkar som har det bra utan hemska bilder/ filmer på stressade minkar som äter på varandra och som visar ett monotomt beteende. De som föder upp minkar för pälsens skull visar med de förhållanden som filmas att de bara är pengar som är orsaken till varför. De har ingen medkänsla för minkarna i sig.

Det är synd att man som i ett land som Sverige ska behöva ha det så som vissa djur har det, vi är ett rikt land (jämnfört med andra som har sämre djurhållning än vi) vi borde kunna föda upp djur och låta dem ha det bra på samma gång. Men det verkar inte vara lätt…Grisarna som djurrättsalliansen visade förra året hade det inte bättre, gässen som plockades levande och de länderna som fick sålt dun till Sverige.

I alla lägen har vi tagit avstånd eller gjort en radikal vändning, och i detta fallet med minkarna så vill de röd-gröna stänga alla minkfarmar. Vilket låter bra, MEN vad händer med minkarna då? Jo de flyttar produktionen utomlands och man har ännu mindre koll på hur de har det. Därför tycker jag det är bättre att införa mycket mera stickkontroller, mycket hårdare regler och hårdare följder om de inte efterhålls. Inte bara vända ryggen till utan ta i med hårdhandskarna. Jag hatar päls ska tilläggas, men det finns många än idag som bär det och för att inte alla djur ska gå samma grymma öde till mötes så kanske man får möta dem på mindre än halva vägen.

Att behålla farmarna MEN MED J-VLIGT MYCKET HÅRDARE LAGAR, NORMER, REGLER OCH STRAFF.

Jag gillar inte heller att Jordbruksministern bara sitter där och gör något, så att avgå vore nog det bästa där. Men i politiken så är tydligen allt tillåtet så det är dags att se på problem med andra lösningar och vara på politikerna med alla medel för att de ska hålla de som de lovat.

Skulle DU vilja ha en sådan här tillvaro?!

mink

mink2

Annan inriktning…

Jag har pluggat till undersköterska men vet inte om jag vill göra det egentligen….Mitt stora intresse är djur, speciellt djur som är utsatta och som man kan hjälpa att få det bättre. Såg att man kunde åka till Irland för att jobba med utsatta hundar under minst 1 vecka det hade varit givande för mig men nu när man har familj och så är det inte så lätt längre att bara göra saker…Det är fler som är involverade. Frågan är till er om ni kan hjälpa mig att få det jag vill göra mest att gå i uppfyllelse…Ska jag ha det som fritidsintresse och jobba inom vården mestadels? Jag vet inte vad jag ska göra, jag är jättekluven, de flesta jag känner jobbar med de vill göra. Jag har mest halkat in på vården på ett bananskal och visst är det ett fint jobb att hjälpa äldre som behöver hjälp med diverse saker. Men om man får göra det man vill mest av allt så får man ett helt annat tillfredställande, än att göra nåt som man gör bara för att göra ”nåt”.

Om någon har ideér eller tips på hur man kan göra så lyssnar jag gärna på det! Alla tips är välkomna!