Julen 2010.

Så var den här igen, julen alltså! Känns som de var sommar nyss och vi grillade i trädgården, drack öl och bara hade det gott i solen! Men i stället är det massa snö, -15 grader och kallt, men det hör väl julen till på något sätt!

Men vi har ändå hunnit med det ska hinnas med, julköttbullar, vörtbröd, julgodis och julskinka, ja allt blev klart inför dagen idag! Men det har vart lite stressigt men julen blir vad man gör den till och jag tycker vi lyckades bra i år med – tur jag har en organiserad sambo som har koll på läget 🙂

Det har vart en hektisk månad, kändes som julen inte var så nära utan att jag hade tid på mig……men jag fick så mycket att göra på jobbet att jag inte hann med det jag skulle. Men pengar måste man ha samt att det är roligt att gå till jobbet då det ger en positiv feedback 🙂

Idag julafton var det jobb 6:45-14:45 som stod på schemat, så jag och Helen tog på oss julkläder och fixade en julfrukost och julstämning. En kör kom och sjöng vackert för oss på AVD 1-4, himla trevligt intiativ av vår kommun! Det är  inte alltid så många som är kvar på dagen över storhelger så det var lagom tempo hela dagen! De vill ju fira jul med sina familjer med, och tur är väl det  🙂

Sambon hämtade mig runt 15:00(missa Kalle Anka jag vet!) och sen hem och hämta julklappar, byta om, Elvira yrväder skulle också med, sen var det bara att åka till nästa hus! Efter julmat, kaffe, julklappar och julmysigt med André Pops och årets ”Svensson, Svensson” så drog vi oss hemåt. Skönt att få vara lite hemma med på julaftonskvällen!

I morgon jobb igen men då 14.00 – 21.30, lite motigt är det men det går bra när man väl kommer i väg, och tur är väl det!

Nu blir det mest att njuta av de 30minuterna som är kvar av julafton 2010, för att sen ägna sig åt juldagen – 2010!

Hoppas ni alla har haft en trevlig julafton med mycket julmys!

GOD JUL!

glögg

Ett terrorhotat Sverige.

Sverige…ett land som har lite bekymmer men som i helgen fick ett oroväckande problem på halsen. En självmordsbombare spränger sig mitt i Stockholms City och katastrofen är ett faktum. Mitt i julhandeln två veckor kvar till jul. Varför skedde detta då? SÄPO har fått hjälp av FBI……..vet inte hur de ska kunna hjälpa någon…Fredrik Reinfeldt vill inte att man ska dra förhastade slutsatser, utan att vänta ut svaren som kommer under veckan. Men folk har redan dragit egna slutsatser, det handlar inte om rasism det är religion som är problemet. Att komma hit att leva här och att anpassa sig efter den kulturen som vi har är logiskt men det fungerar inte för alla.

Men om de kan spränga sig och ev ta med andra i döden så kan väl vi åka ner dit och hitta på nåt…Om de inte respekterar hur vi har det här så bör man inte bo här. Jag är förbannat trött på att de ska daltas och hållas på med en de ena än de andra. Vi får väl ha det som i Schweiz eller titta på grannlandet Danmark. Hur kan statsministern här uppmana till lugn och inte dra förhastade slutsatser, det är inte som att folk sitter hemma och inte tycker det är nåt viktigt som hänt. Och varför är det så TYST hos partierna nu…ingen andas ut ett ord….

Är vi hotade för att någon målat Mohammed på fel sätt? Låter det friskt i era öron? Är vi hotade för att vi har stor valfrihet? Om de inte passar så…

Visst vi är ett öppet land men det får finnas gränser till vad som ska ses som öppet.

I goda vänners lag

Ska väl erkännas att vi är rätt trötta idag, blev en sen natt hos vännerna i Kungsbacka. Fläskfilé, stek, klyftpotatis, sås och en god sallad bjöds det på. Vin, öl, cider, drinkar, Mintu, Mjöd och mumma stod på listan med. Tog med mig spelet ”Absolute Överens – eller som hund och katt?” Det var roligt men svårt då man ska med hjälp av olika fraser på spelkorten tänka på samma sak som sin partner. Lättare sagt än gjort! Jag och Magnus började bra men fick lite ”kommunikationsproblem” längs vägen så segern gick till Emelie och Thomas! Men vi kan ju alltid skylla på alla ananasdrinkarna 😉

Lite Singstar hann vi med och det gick rätt bra där med 🙂 Lite TV och bara softade innan natten blev morgon igen, somnande på stört så fort man lade ner huvudet!  Frukost på detta i morse och sen till Hyssna för att hämta Elvira yrväder som busat mer än vanligt tror jag. Hon har sprungit iall snö och var jättetrött när vi hämtade henne. Nu vilar hon med Magnus i soffan *mysan*.

Vi tänkte lagat mat i kväll men bestämde oss för att köpa thaimat i stället, så det blir thaimat, Inception och bara slappa innan söndagen blir måndag och jobbet kallar igen!

Snart är det jul med och jag har köpt de julklappar jag tänkt så det känns bra att ha gjort klart allt någorlunda i tid!

Börjar bli lite hungrig….