Magnus

Du är mitt livs kärlek.
Du är den jag väntat på.
Den som fyller mitt hjärta med lust, kärlek, kraft, längtan.
Det tog nästan 11 år innan vi förstod att den vi ville ha fram mitt framför oss så nära men ändå långt borta. Men nu är våra hjärtan ett och jag har aldrig mått bättre än jag gör när jag är med dig. Glöm aldrig bort att jag älskar dig över allt annat!

Puss och Kram din Caroline

Blir det Rimini -2011….?

Funderar på att åka till Rimini med Tina igen även 9dagar med Ölvemarks och Maria som reseledare även detta året. Det är inte så dyrt runt 5500 / person det med halvpension. Så runt 10100 för 2 personer vilket jag tycker är överkomligt.

Det är direktbuss till Rimini från Malmö tar cirka 1½ dygn att åka ner man stannar för fika, morgon/nattstopp, lunch och middag sen sover man på bussen.  Sen är man nere i ett (ofta) soligt Italien med allt vad de innebär!

Vår reseledare vi hade då Rimini -10 Maria Willford undrar om vi inte ska hänga med henne ner denna sommaren med, och jag måste säga att jag är väldigt frestad till detta. Såg iofs att flera av resorna till Rimini var fullbokade vilket gör att ju längre vi väntar på bokning ju färre platser lär finnas….

När jag och Magnus var i Bremen även nu med Ölvemarks Holiday över nyår 2010 så var vår reseledare Monica Scharn även hon sugen på Italien och Rimini och berättade att hon har resor dit med så om de inte blir med Maria kanske det blir med Monica 🙂

Det vore skönt att komma i väg innan man går på sommarjobbet i år med. De är ju ändå 3-4månader man jobbar sen och sen är det höst igen! Funderar på om sambon vill hänga på till Rimini men jag har anar att han stannar hemma, det är långt om man inte är van och sen är det inte lätt med hunden heller i 9 dagar hon ska ju ha hundvakt!

Men man ska ju ha pengar och tid till att åka på semester…..Får räkna på det och kolla med min bättre hälft vad han tycker / har för åsikter om jag drar i väg igen på solsemester utan honom….!

Italien med husbil, tjejkompis och en hund kan det vara nåt….Magnus verkade tycka det vi får se! 🙂

Vi är nyss hemkomna från Branäs våra vänner tyckte vi skulle åka skidor och de gjorde de alla utom jag då de inte är min grej, snö och kyla – heller sol, värme och paraplydrinkar! Men att umgås med vänner, dricka öl/vin/cider/jägermeister/mintuu och bada bastu är ju inget man tackar nej till 🙂 🙂

Vi drar till fjällen…..

Packar, städar och tvättar, det är håll i gång här hemma fast jag är själv just nu! Vi drar till fjällen i morgon med goda vänner och det är en del som ska packas ner….Började plocka ut kläder ur garderoben och fann mig stående med kläder högt och lågt!! Så jag röjde ur hela garderoben med en gång och slängde en hel del, lade alla tidningar i olika korgar och fick lite mera ordning på det och kläderna. Så nu ligger min klädhög på sängen som ska packas ner i väskan 🙂 Tvättmaskinen går för fullt i källaren med, skönt att få undan det med.

Det ska bli roligt att komma hemifrån lite och bara koppla av under några dagar!

SVT’s Huset fullt av hundar – skall ha SKÄLL

Läste en artikel i morse om SVT´s nya satsning…en såpa som handlar om hemlösa hundar som får bo hos familjer tills de röstas ut. Hemlösa hundar som inget hellre vill komma till en familj där den kan få bo för alltid. Men detta jävla svineri är ju så lågt att jag skäms över att vara svensk. Vi i Sverige är ofta förebilder till andra delar av världen för våran djurhållning. Cesar Milan berömde svenska hundägare när han var i Göteborg i helgen på My Dog Show mässan. Programmet går ut på att låta några hundar bo hos en familj och efter hand så röstas hund efter hund ut och de går då tillbaka till att bli hemlösa hundar. Hemlösa hundar är ofta stressade, de kan vara nervösa, rädda och bli ännu mera skygga om man utsätter dem för sånt här påhitt. I mars – 2011 har programmet tänkt sin premiär på SVT och röster över hela sverige höjs mot programmet, facebook har flera medlemmar där man inte förstår hur SVT och programmledaren tänker. Som är ”djurvännen” Claudia Galli. Hon har själv två hundar men verkar inte förstå allvaret i situationen som de kommer sätta hundarna i. Och de familjer som deltar verkar inte ha mycket bakom pannbenet heller, de vet ju inte vad de utsätter hundarna för heller. Fruktansvärd tv ide och jag hoppas den går igraven omgående. Vill ni ha en hund, köp en från ett hundhem, kennel, uppfödare – men inte genom ett jävla tv program.

Här kan ni läsa mera  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article8387365.ab

Djurmisshandel

Jag har precis kollat på 30 stycken bilder på hundar/katter som folk köpt för att sedan tröttna på, misshandla, tortera, eller helt enkelt bara skita i. Vad driver någon till att misshandla sin hund? Att stänga in 2 stycken kattungar i en påse ( som skriker för sina liv) för att sedan suga ur luften, för att sedan lägga upp de på nätet vad driver en tonåring till det? Vem var det som hängde två hundar från en bro?  En del är lämnade att dö på gatan, stora sår, öppna sår, utmärglade, och ensamma.

Det känns som de finns mera frågor än svar…. När man tittar på bilderna av dessa hundarna som är omhändetagna så ser man inte nåt annat än rädsla och en undran om de kommer bli älskade….Det är bilder som upprör, de är bilder på oskyldiga djur som folk har förstört för att de inte vet bättre, eller för att de behövde en slagpåse. Hundhem, jourhem för djur svämmar över och de som är skyldiga är inte alltid lätta att komma åt. De lämnar sin hund ute någonstans som de blir hittad på och sen kommer den till ett hundhem, eller en kennel eller avlivning om den är i allt för hemskt skick, men sen kommer den till ett nytt kärleksfyllt hem där hon /han är välkommen.

För de allra flesta är djurmisshandel någonting som är hemskt och inte ska förekomma, men de blir allt vanligare, tidningar skriver om det, twitter och facebook har sidor om det. Det finns många människor som är engagerade i att förhindra misshandel av djur men de pågår i det tysta, de måste fram i ljuset, visa hur många hundar, katter, hästar ja vilket djur som helst som är offer för människans grymhet.

Vi beter oss inte som djur – utom som monster i detta läget.

Många av de misshandlade hundarna är pitbull, så kallade ”kamphundar”. Men man ser inte kamp i dem när man ser på bilderna, man ser inte någon styrka alls. De visar en rädd hund som inte vågar på lita på någon pga sina erfarenheter, och det gör bara ont att titta på. För egen del så finns de inga kamphundar, man kan träna vilken hund som helst till att bli vakthund om de är de man vill ha den till.

De borde införas djurkörkort, ett kort som gör dig som ägare skyldig till att djuret / -en har det bra, mat, vatten, värme, och om man bryter eller mister i något så tre varningar sen djurförbud. Idag är det igen laglig skyldighet vem som helst kan skaffa djur och göra vad man vill med dem men om de fanns ännu hårdare djurhållning så kanske misshandel och missförhållanden för djur skulle minska. Men det kanske är mer ett önsketänkande än genomförbart….

Ser ni djurmisshandel där ni bor så tveka inte utan gör något åt saken!!