Björnarna i skidbacken

Björnungarna i skidbacken är avlivade ett beslut som inte kändes genomtänkt när det fanns en djurpark som var villiga att ta emot dem.

Det var när en 12åring hade blivit biten av björnhonan som det kom fram att det fanns tre små ungar i idet. Efter attacken så lämnade mamman platsen och kom inte tillbaka varken den dagen eller ett par dagar efteråt.

Beslutet att avliva dem var svårt sa polisen, men ville inte avslöja vem det var som tog och klubbade igenom det, pga hot. Vilket inte är konstigt då det många som är arga och upprörda över det som hänt.

Den bitna 12åriga pojken Olle har kämpat från sin sjukhussäng för ungarna vilket är beundrandsvärt och var inte heller glad över att de fått avlivas.

Det är bara att hoppas att mamman får leva vidare och får nya ungar som får växa upp och leva i våra svenska skogar.

2011-03-31

Mina föräldrar ska flytta och ju närmare de kommer till att faktiskt lämna huset där jag växte upp, ju jobbigare blir det.Dumt egentligen för att det är ju bara ett hus, men personerna man har minnena med flyttar ju och finns på annan ort samt annat hus.

Och det är inget fel i det nya huset men det känns inte helt hemma än. Flytt från en lägenhet till lägenhet eller till hus är skillnad för det är på ett annat sätt, man vill kanske inte bo i lägenhet i hela livet.

Men ett hus känns som att det är en investering som man gör och sen håller man fast vid den. Jag älskar huset jag och min sambo bor i med vår Elvira.

Man tittar ut och ser ett grönområde som används ofta året om av oss som bor här i området. Det är grannar, vänner, läget som gör att man trivs huset är ett skydd där vi har kryp-in som man använder mer eller mindre.

Jag ska ialla fall hjälpa mamma idag i det nya huset och visst känns det lite konstigt men ändå skönt att de trivs med köpet och inte ångrar sig.

irriterad………..

varför har vi regler, varför har vi lagar, varför ska man spela efter regler när tydligen det inte gäller ändå. jag är jävligt irriterad idag efter att ha fått reda på saker om vissa lediga tjänster på jobbet. jag tog csn lån för att utbilda mig till usk och fick idag ett slag som visar att det inte spelar någon roll. jag är trött på allt jävla fjäsk och att alla ska hålla varandra bakom ryggen. GAHHHHAHHHH!!!!!!!!!!

Lite såhär känns det 🙁

Beatlesfest 2 – Liverpool

resväskan packad, pass, pengar, biljett är med! Jag, Annica, Monica, Anki,Anna & Jocke flyger till Liverpool i dag för en linedancehelg med Beatles-tema. Ska bli riktigt roligt,filmkamera och compactkamera är packad så bilder och film kommer upp senare
🙂 Nä nu dags att dra! Höres!

Världens mest ledsna hund är nu mera glad!

Princess en sex månaders valp som övergas strax innan jul – 2010, ute i kylan och blev omhändetagen av ett djurhemmet Bleakholt Animal Sanctuary Princess har gjort en mirakulös återhämtning på bara ett par månader.

När man fann Princess hade hon svår skabb som gjorde att hon inte kunde skydda sig mot värme eller kyla. Hon kunde inte heller ha hundtäcke på sig.

Hon behövde avancerad behandling som kostade väldigt mycket men tack vare generositet bland andra människor som hörde om Princess fall så betalade sig allt som behövdes för Princess behandling. Hon hade inte fått någon kärlek och var rädd för leksaker. Hon såg rädd och lessen ut.

Nu ett par månader senare är Princess en lekfull hund som har bra päls som skyddar henne, hon vet att hon är älskad och omtyckt och ser inte lessen ut längre.

Man letar efter att placera Princess i ett kärleksfullt hem och jag hoppas att de lyckas finna någon bra familj som kan ta hand om henne!

Princess när man hittade henne sex månader gammal…

Princess led av svår skabb….

Princess idag 2011 vilar ut hos djurskötaren Sallie Canroy. 🙂

Aftonbladet

Aftonbladet

DailyMail

Loppor

Elvira våran phalénetik har kliat sig varje dag flera gånger om dagen i snart en vecka. Lite mer för varje dag tycker jag de känns som. I går morse när hon låg i sängen på rygg kliade jag henne på magen och kände små hårda saker i pälsen.

Jaja tänkte jag det kommer väl utifrån, ni vet frökapslar, gräs….men sen under dagen kände jag det igen. Jag börjar kolla igenom pälsen på henne och inser att hon har loppor! Små jävla parasiter som knappt syns.

Sambon tyckte jag skulle ringa veterinären och kolla om det fanns medel att köpa, det gjorde det – frontline comp. blev det. Vi sprayade henne ordentligt idag. Hon kliar sig inte lika mycket men det är fortfarande kvar loppor på henne. Jag gillar inte loppor, löss, fästingar alla småkryp är obehagliga tycker jag 🙁

Elvira gillar inte att bli borstad utan springer i väg så fort hon ser den, men i kväll så satt hon snällt kvar lyfta på tassarna så jag skulle nå henne där det kliade och såg rätt nöjd ut. Men det är jobbigt det förstår vi. Jag hoppas detta försvinner snart, är det inte bättre på måndag skulle vi kontakta veterinären igen.


Amstafftik misshandlad svårt

”Hund bands fast i dragkrok och föraren körde iväg” en amstaff (igen) utsatt för våld,det är konstigt att så många hundar far illa över hur människan beter sig. Hunden är utsatt för annat våld också vilket gör saken att hon eventuellt kommer tillbaka till sin ägare ännu sämre.

Varför ska människor som misshandlar djur få varningar, få dem tillbaka eller kunna flytta och få nya chanser i andra länder? Det är ett liv vi pratar om som man förstört. Då ska man inte ha någon chans (anser jag) att få uppleva glädjen av äga djur igen. Har man misskött sig illa, vanvård, misshandel är bland de allvarligaste så ska man inte få varningar, man ska helt enkelt få djurförbud och det ska följa med en vart man än är.

Det handlar om ett liv, ett djur, en hund te.x som bara vill väl, inte vill den att du då som ägare sparkar på den,slår den, eller utsätter den för kampsport. Nej hårdare tag dvs en stark och tydlig lagändring på vad som händer och det ska inte gå att överklaga. Har man en gång visat sina färger så…..

Hoppas du 20-25 år som misshandlade din amstaff tik i Hedemora får ditt straff och aldrig får se hunden igen. Och ni som stod och tittade på när de hände varför gjorde ni inget? Var ni bara tillräckligt många så kunde ni övermannat honom och hjälpt hunden!! Civilkurage – någon?

Expressen

Aftonbladet