FlowinFitness

Då jag har haft ont i ryggen under flera års tid, och börjat få mera ont nu iochmed att jag jobbar i vården så fick jag lite olika träningar av en sjukgymnast. Men för att ta det till nästa steg så har jag beställt en ’Flowin Fitness’ det är en glidmatta med olika pads för händer, knä och fötter. Man kan glida över hela mattan med hjälp av padsen. Det ger bra corestabilitet och används mycket just i rehabsyfte. Snällt mot kroppen, man använder den egna kroppsvikten och tränar hela kroppen. Lätt att plocka fram och att plocka undan. Priset är lite dyrt men det verkar vara värt det enligt de som testat. Och produkten är helsvensk! Jag får testa lite och se vad jag säger sen men jag har läst mycket om det och behöver ett motiverade och roligt redskap förutom en pilatesboll!

Flowin

 

 

 

Omväxling.

Jobb, alltid måste man jobba för att få ihop pengar till hyra, mat, kläder, prylar m.mera. Men nu har jag efter lite mer än 2 år som vikarie på ett boende i kommunen börjat att tröttna på en del personal, fega chefer, orättvisa löner, fjäsk och annat. Varför slita när andra kommer in på räkmackor?! Varför ha LAS listor när de inte används alltid….

Så jag bestämde mig snabbt efter ett sms från en vän att skicka iväg ansökningar till Oslo och Köpenhamn och vården där. Har mitt sommarvikariat tills den 10/9 – 11 här i kommunen, sen vet jag inte så varför inte ta och åka i väg och jobba lite på annan plats. Oslo är inte speciellt långt, cirka 5h i bil från Skene och 3mil från Göteborg och det går även tåg. Köpenhamn har med 3h resväg. Känns överkomligt.

Många på jobbet har vart i väg och jobbat i Norge och trivts mycket bra med detta och jag måste säga att med tanke på hur vår kommun ser ut idag så vet jag inte om jag vill vara kvar.

Vi får se hur hösten och våren ser ut, hoppas på ombyte och nya utmaningar ialla fall!