Husdjuren gasas

Det är en gaskammare eller drömlåda som de själva kallar det, djuren väntar i andra rum på ”sin tur” dvs för att gasas ihjäl och senare brännas. För att det inte finns ägare till dem, men de tas inte till ett uppsammlingscenter där de har chans till nya ägare – utan man tar dem direkt och gasar ihjäl dem. För mig är det helt obegripligt att man gör på detta viset mot djuren. Det är framförallt hundar och katter som får avsluta sina sista timmar på det här viset. Det är i Japan som man gör detta och det har väckt ramaskri över världen. Bilder har publicerats och det visar ingen vacker sida av hur de behandlar djuren i Japan. De är inte nåt speciellt att köpa husdjur i Japan, de är som om när du går ut och köper skor, väskor. Du använder det ett tag för att sedan slänga det. Så gör de med sina djur…..

2008 avlivades 84.264 hundar i Japan. 2700 hundar avlivades i mars 2010. 

Hundar, katter, kaniner och andra husdjur är inte något man har i 2-3 månader som en teknikpryl, det är ett litet djur som behöver kärlek, omsorg,uppfostran, de har ett hjärta, en själ, en personlighet. Precis som en liten baby…..Skulle du ha en baby 2-3månader och sedan veta att den gasas ihjäl för att ingen vill ha den längre…?

Alla som köper husdjur måste tänka 2-3 gånger om inte ännu fler gånger innan man verkligen gör ett inköp. Husdjuret lever i flera år och kräver mat, omsorg, vård livet ut. Och som alla djur så växer de! Hundvalpar, kattungar blir vuxna en dag med! Men det verkar som många glömmer bort det….vilket jag anser är riktigt tragiskt.

Läs mera hos:

Aftonbladet 

Expressen

Sunday Mirror 

 

 

 

 

 

 

Ödet ville annorlunda

I bland träffar man någon som man inte kan glömma hur mycket man än försöker. Man gör allt för att komma vidare och det går till viss del. Åren går och man träffar andra, kanske bildar familj, köper villa, husdjur, hyresrätt och likande. Men en dag träffar man den man så gärna vill lägga bakom sig. Och alla minnen båda bra och dåliga kommer tillbaka på en gång, och man är än en gång fast i att man inte får personen ur huvudet. Men vissa gånger vill ödet annorlunda…det förde mig tillbaka till den personen som stal mitt hjärta för snart 12år sedan. Ingen är som honom, ingen kan ersätta honom, inget kan få mig att lämna honom, jag har aldrig mått bättre som när jag är med honom. Idag bor vi tillsammans med vår hund Elvira och trivs bra med livet och tillvaron. Den 17/10-11 hade vi vart tillsammans i 4år och jag hoppas vi får flera fina år tillsammans! ’

Magnus jag älskar dig över allt annat – Du är det bästa som hänt mig –  du är mitt allt! 


Av annan åsikt…..

Kommentarer, åsikter, media, facebook, twitter, osv. Alla har något att säga om någonting. Det är inte lätt alla gånger då alla inte kan ta att folk tycker annorlunda. Att våga stå för en annan åsikt. Jag har tröttnat ordentligt nu på detta då tänkandet ” tyck vad du vill – MEN bara du tycker som mig” inte går hem hos mig. Om jag är av en annan åsikt så ska jag väl kunna säga det,eller? Men så fungerar det inte, utan det allra bästa verkar vara att jamsa med och hålla med mainstream publiken så att alla blir nöjda. Det är sjukt, de lyssnar inte på annorlunda åsikter, eller annat tänkande, allt handlar om att få folk att tycka likadant vilket i mitt huvud är riktigt äckligt. Alla blir som robotar…..Jag har tröttnat på att vara en robot men känner mig hämnad av att jag inte kan säga vad jag tycker i olika frågor. För då blir man lynchad, hur ska man kunna leva i ett fritt samhälle när det inte är ett fritt samhälle?

Tulpaner

För några veckor sedan köpte jag tre olika tulpaner på tradera, idag har jag satt ut dem i trädgården och hoppas att det blir bra. Har inte gröna fingrar precis men lite roligt ändå att se om det kommer upp något! Nu ska hösten och vintern göra sitt och sen i maj – juni så ska de poppa upp lite tulpaner i trädgården, vilket jag hoppas! Ska se till att sambon inte kör över eller trimmar bort dem bara! Saker kan hända fort i bland!Elvira var med mig ute idag och for runt som en galning i trädgården och njöt i fulla drag av solens strålar. Väl inne sedan däckade hon och lade sig på det soligaste stället hon kunde hitta – mitt på kontorsgolvet. Hon är mysig vår lilla Elvira som fyller hela 3år den 24/11 🙂 Då får det bli lite mjukmat för henne och en ny leksak.

Martello espressomaskin

I helgen köpte vi en espressomaskin från Martello, på netonnet för 399kronor. Givet köp tyckte sambon, medans jag tyckte det var lite trist med bara espresso. Samtidigt som kaffemaskiner är väldigt dyra tycker jag, plus alla kapslar som kostar cirka 3kr / kopp. Slöseri med pengar och inte snällt mot miljön. Men det är många som använder det har jag förstått. Kaffet blir gott det ska jag erkänna men det känns lite onödigt med en kapsel / kopp. Men visst är det enkelt inget jobb, bara lägga i en kapsel och trycka på en knapp och man får en varm kopp kaffe eller i vårt fall espresso. Martello har fyra olika styrkor på sin espresso, det lät lite lite tyckte jag när jag läste det, men ju mer jag tänker på det dessto bättre att man inte har 20 olika sorter att välja på vid köp! Vem vet en dag kanske man kan göra två koppar / kapsel 🙂