22e november

24 december närmar sig med stormsteg, det syns i butiker, på reklamen på tv och på sociala medier (facebook, google+ & twitter.) Vädret känns som en vanlig höstdag, inte som att det är 4veckor kvar till jul. Runt 10grader på dagen och minusgrader under natten, naturligtvis ingen snö. Det är det bästa tycker jag, gillar inte snö. Sen hade det gärna fått vara kallt, bara snön håller sig borta! Jag har inte köpt en enda julklapp ännu, vet inte ens vad jag ska köpa.

Vart lite dåligt med jobb sista tiden, tack vare sparpaket i Marks Kommun som gör att de drar in på allt de kan i skola / omsorg / vård. Kommunen ligger back -50 MKR. Hur man kan gå back så mycket är för mig en gåta, samt att man inte sett att kvittot blivit lite för dyrt tidigare…

En insändare i vår lokala tidning skrev att man skulle ta och anmäla kommunen till ”Lyxfällan” vilket inte verkar som en så dålig idé. Man har lagt pengar på ett ”grönare” Kinna centrum som är gråare än gråast. Ser inte mycket grönt när man åker igenom det längre.

Kommunhuset har fått en ny trappa av sten som var jättedyr samt en ny skylt som knappt syns, ett fall hos socialen som fick stor uppmärksamhet i ”Uppdrag Granskning” och i media för övrigt. Två fosterbarn som inte fick vara kvar hos sin familj utan skulle helt plötsligt bo hos biologiska mamman….En nota som slutade på 200.000 kr man trodde det skulle bli 80.000kr.

Pengarna rinner genom fingrarna på kommunen och istället för att dra i bromsen tidigare så låter man det rusa iväg till otroliga 50MKR!! Fattar det bara inte. Nu får omgivningen betala priset. Hyssnaskolan får inte sitt adventspyssel pga sparande, vården får inte sätta in vikarier utan ska ta hjälp av alla andra i huset först. Ingen gör någonting, alla bara står och tittar på och är förbannande. Genom att visa att man klarar sig utan vikarier så visar man också kommunen att man klarar sig och spelar dem rakt i händerna. Vilket för mig är obegripligt. Varför gnälla om man ändå tänker hjälpa dem?!

Marks Kommun borde be sina invånare (de som är kvar) om ursäkt och visa vart alla dessa pengarna tagit vägen.