22 juli.

Sista semesterdagen för sambon idag, och jag sommarjobbar men har fått långledigt (lördag-tisdag). Synd Magnus inte var ledig en vecka till, jag har jobbat mycket så det har inte blivit längre avbrott från hemmet men vi tog en sväng ner till Öckerö där grannarna håller till på sommaren, uppehåll och lite sol mellan molnen och skaldjursfrossa gjorde det till en riktig fest! Vi såg också de tjusiga ”Princess” båtarna med kunglig flagga på från Norge och Danmark. En sådan yacht skulle man ha! 🙂  Husbilen blev vårt hem för natten och sen tog vi oss hemåt igen dagen efter.

 

Solen har lyst med sin frånvaro medans regnet gjort sig mera närvarande under juni/början av julimånad. Men nu verkar det vara en liten vändning på gång….hoppas jag! 🙂

Vi har även fått in mördarsniglar (spansk skogssnigel) och den har verkligen fått mig att se rött i år…Plockat närmare 30-40 stycken flera kvällar, jag vet inte flera hundra som vissa plockar men det är mycket för mig. De har inte vart intresserade av vår trädgård tidigare så varför nu?!

Fixade även ett grönsaksland där jag sådde lite rädisor och morötter. En del av rädisorna blev bra och var ok att äta men morötterna fick jag aldrig se röken av då sniglarna verkade gilla dem 🙁

Elvira har lyckligtvis haft minimalt med fästingar iår, men det verkar variera väldigt mycket på var man bor. Hyltenäs Kulle är t.ex fästingparadis 🙁 Men frontline spray funkar helt otroligt bra på Elvira, hon fnyser lite när man sprayar henne men syftet är gott och det verkar fungera!

 

Håller på med körkortet med men det är svårt men jag måste ju ha det så det är väl bara att traggla på…

 

1år sedan terrorn i Norge idag och i media verkar det inte ha hänt någonting annat i världen men det är klart man ska minnas, och det gör man väl alltid lite hela tiden omedvetet.

 

 

Nutella

Choklad på smörgåsen? Låter inte så gott…Men det är gott om man använder rätt choklad…dvs Nutella! Nutella är en kräm som är gjord av rostade hasselnötter, skummad mjölk, kakao, vanilj och olja. På rostat bröd, knäckebröd, mjukt bröd, kex…ja på i princip alla bröd / kex går nutella att använda.

 

Det är det italienska företaget ”Ferrero” som gör nutella, de gör även Kinder-ägg, Ferrero Rocher, Raffaello och TicTac.

Varje gång jag är utomlands så äter jag Nutella till frukost. Hur gott som helst! Nu såg jag när jag kom hem från Italien i maj att affärerna hade nutella – kampanjer lite överallt…Något som de inte hade tidigare. Så nu när jag gick in i en livsmedlesbutik var det första man såg ett nutella torn! Köpte med mig en burk hem och visst, det är lika gott även hemma. 🙂

Så när man talar om trollen så ska jag ta mig en smörgås eller två med just nutella och en kopp te! namnamnam 🙂 

Läs mera om Ferrero  HÄR

2012-07-20

piiip…..! Gäsp! Klockan ringer och visar 5:30, tittar och noterar trycker sedan på snooze….och somnar om. Vaknar efter 10min igen och lämnar motvilligt den varma bädden som Elvira (vår hund) snabbt tar plats i och somnar gott.

Dagen på jobbet (jobbar som undersköterska på ett korttidsboende) rusar iväg även om vi för en gångs skull är mycket personal och få brukare. Hinner med städ, tvätt,påfyllning av alla skåp med div artiklar, strykning, aktiviteter med de gamla och som grädde på moset så fick jag gå hem en timme tidigare idag 🙂 🙂 Det är alltid uppskattat och speciellt en dag som denna, då det i kommunen annordnas sommarfredagar i juli.

 

Då jag dansar linedance i ”Shooting Kickers” så hade vi två uppträdanden idag på sommarfredagen. Så efter jobbet blev det snabbt hem och ombyte samt skor och kläder nedpackade i en väska sen iväg på genrep innan uppvisning. Det var westerndag idag och med menades roping(bl.a lasso)  med häst och plasttjur dragen av fyrhjuling, linedance, björnjägare och cowboys/girls och lite försäljning av diverse western-saker.

 

Kinna Ropers på bilden ovan.

Våra uppträdanden var med en annan grupp som också dansar linedance med på annan nivå, reumatikerna dansar och de var med iår med. De är duktiga faktiskt men svåra att dansa med när de inte dansar samma steg som oss utan gör andra..egna…Jaja hur som helst det hela gick bra och vi fick gjort hela programmet ”Del 1 och Del 2”.

Fjorton danser totalt cirka 18min per uppträdande, hade gått bättre att dansa på ett golv men det gick inte att ordna utan vi dansade på sten….Känns lite i fötter och knän nu men hoppas det går över snart! 🙂

På fredag den 27juli är det dags igen, men då med ett dansgolv som underlag. Då är det sommarfredag i Kinna. Vi hoppas på bra väder samma som idag, riktigt tur med vädret!!

De danser vi dansade idag var:

– Excuse me
– Tush Push
– Chica Boom Boom
– Telepathy
– Stich it up
–  Cut a rug
– Mamma maria
– Broken heart
– Country as can be
– Louisiana swing
– Where I’m gonna live
– Irish Stew
– Ice Breaker
-Step back

Stegscheman finns HÄR

Vi som dansade hade väldigt roligt även om det blev en del felsteg men det verkade inte som någon märkte det. Hoppas alla hade kul som såg oss. Vi hade det ialla fall! 🙂

YIHAA! 🙂 

Några medlemmar ur Shooting Kickers på väg till
linedance event i Liverpool 4dagar mars 2011.