Är du täckt med blod?

And-dun, gåsdun är mjukt och skönt att ta i. Det blir mjukt och varmt i sängen och kuddarna blir goa att sova på, jackor är varma, MEN vet du vad du egentligen sover i / på samt vad du egentligen har på dig….?

Gäss, änder plockas levande för sitt dun, de plockas flera gånger per år. Levande, de rycker dunet av dem och de är blodiga och såriga. De tvångsmatas och deras lever sväller till mer än dubbel storlek. Butikerna som säljer äkta duntäcken, äkta dunkuddar är medvetna om hur de stödjer djurplågeriet.

Här plockas de levande.

Ett syntettäckte fungerar minst om inte bättre än ett äkta duntäcke. Det är inte rätt att djur ska lida för så för att vi människor ska kunna bli varma.

Visst man gjorde de på stenåldern, medeltiden osv. MEN då tog man vara på allt på ett annat sätt. Och då handlade det inte om pengar det handlade mer om överlevnad… Det sägs att det handlar om överlevnad nu med, de som plockar dunet från fåglarna är ansvariga för djurens lidande lika mycket som de som köper in de äkta dunet till täcken/kuddar. Fåglarna lider och blir plågade de hålls i sina små burar, blir tvångsmatade, samt lider för att människor ska kunna värma sig med äkta duntäcke.

PETA har släppt en video med Alica Silverstone som tar med er till verklighetens gosiga dun…. Titta på den och försök sova gott i natt.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oWiJh1uJu_c

Kalla Fakta på TV4 gjorde bra program som visar fåglarnas ”liv” Titta och läs nedan: 

http://www.tv4.se/kalla-fakta/artiklar/levande-dun-4fc3b6ef04bf72228b00c173

 

Fråga er själva; skulle NI vilja att någon band fast dina fötter, händer och sen flådde dig lite då och då lite hud i taget bara för att te.x göra plånböcker? För att sen slänga in dig i en bur och låta dig ligga sårig och blödande för att sedan ta tag idig igen för att göra samma process igen och igen och igen. Att inte kunna välja att kunna äta, att få en slang nerkörd i halsen med mat bara för att du ska bli fetare och kunna leva längre?

Låter det lockande? Inte? BOJKOTTA DÅ ALL DUN FJÄDRAR SOM KOMMER FRÅN LEVANDE DJUR. Syntet fungerar lika bra!!! Och ingen behöver lida!

Familj i frihet. Så som det ska vara.

 

 Familjen kanadagås – så ska det vara!

 

21 juli

Tydligen var mitt senaste inlägg här den 20 juni. En månad sedan cirka. Så vad har hänt på en månad? Nja, inte så värst mycket, jobbar för fullt, försöker hinna med Elviras agilityträning även hon just nu inte alls är imponerad av att lära sig.

Sommaren har kommit igång på allvar, 25-30 grader varmt varje dag, strålande sol, hett hett hett! Men så GOTT!! Sambon har haft 2 veckor semester och sen har jag haft lite strödagar med ledighet. Men vi får två härliga veckor i augusti hoppas värmen inte säger hejdå tills dess.

Mycket grillning som sig bör, en och annan cider / öl med. Sambon fixar bästa grillkrubbet!

Kikar runt lite på olika hus se om man kanske ska flytta på sig till annan ort eller annat område.

En sväng till grannarna på Hönö kanske det kan bli senare, alltid trevligt där!

Mycket besök hos vänner och många skratt har det blivit!

Hunnit med två Gyllene Tider konserter, premiären i Halmstad då närmare 20.000 hade det trevligt under en sommarkväll och sen 40.000 gyllene fans på Ullevi i Göteborg. Det var den bästa av dem, fullt ös från början till slut! När vännerna gått hem spelades så kom underbara Marie Fredriksson ut på scen med Per Gessle det var jubel och applåder utan dess like. Helt fantastiskt att se henne igen och att se dem ihop var ännu bättre.

Sommaren har börjat bra och som tur är, är den inte slut på länge!