Åsikter…

Idag skrev jag några rader på facebook om att man borde ha dödsstraff på människor som misshandlar, mördar, djurplågare och pedofiler. Det blev en jävla debatt och diskussion om vad som är rätt och fel. Och vissa tycker att man ska vårda ALLA som gör fel, ok men då kan man ställa frågan såhär. Om ditt barn eller du själv blev våldtagen eller antastad, och personen får 6 månader till 1år i fängelse. Skulle du då nöja dig med det? Ska man då säga”jaha, ja det är så systemet fungerar”. Vill man inte att den som gjort en illa ska få lida och i vissa fall dö?! Det är en åsikt, alla har rätt till en åsikt, men man kanske ska fundera över om något hände en själv eller någon som står en nära. Man kan inte vårda alla, och man ska ge personer som klarar fängelse hårda straff och långa straff,eftersom vi inte har dödsstraff i Sverige.Men jag börjar tröttna på folk som är moral riktiga, tänk den dagen det händer något. Ska ni sitta och rulla tummarna då.

/Det var allt!

6 reaktion på “Åsikter…

 1. Känner mig tvungen att svara igen… 🙂

  Jag sa absolut ingenting om det här med hur länge fängelsestraffen är i Sverige. Jag tycker Sveriges rättssystem inte fungerar särskilt bra alls nämligen. Att mördare får 6 år och kommer ut efter 3 år, är helt sinnes. I vissa fall som du sa, ännu tidigare.

  Det finns dom riktigt tunga brottslingarna som hela tiden gör nya brott och inte någonsin kommer fungera i samhället. Dom ska låsas in på livstid och personligen tycker jag att deras levnadsstandard är alldeles för bra på fängelset.

  Men sen finns det dom brottslingarna, oftast unga, som gjort ett brott och som har alla chanser att komma ut i samhället igen och dom tycker jag man ska hjälpa. Viktigt att veta är att vem som helst, som haft ett riktigt helvete, kan hamna fel och göra fel beslut.

  Jag är glad att de som tar beslutet i vårat rättssystem inte agerar ur ett hat som vissa, utan från lagar (till skillnad från dom som gjort brottet). Det handlar om rätt och fel och det är ALDRIG rätt att ta en annans människas liv. Det finns ingen som ger en den rätten.

  Men givetvis har alla människor rätt till en åsikt! Och visst finns det brottslingar där ute som jag inte tycker har rätt att leva egentligen (men det är bara för en stund, sen sansar jag mig).

  I framtiden kanske jag måste ge vård till en grov brottsling, en pedofil kanske… Tycker jag om det? NEJ. Men alla människor har rätt till lika vård och vi måste kunna skilja på människan och brottet.

  Tack för mig 🙂

 2. Hej Veronika.

  Jag tycker du har rätt.
  Jag skrev det ang dödsstraff för att jag blev jävligt arg över hur offer behandlas. Medans gäringsmän/kvinnor kan ha det rätt bra. Så det var skrivit i stridens hetta men jag tycker att vissa får det för lätt. Det kanske var dumt, men gjort är gjort.

  Men vi kommer inte ha dödsstraff i detta landet men det borde verkligen göra nåt åt straff tiden.

  Inlägget här är inte personligt riktigt mot dig eller någon annan, det får du inte tro!

  Alla har rätt till åsikter, det är det som gör oss unika. Men det blev lite väl bra med kommentarer på FB ett tag…. Dina har jag inte tyckt varit konstiga.

  Visst, det kanske kommer en dag då vi behöver vårda en pedofil eller våldsman, det vet man inte. Men det är i jobbet och i jobbet så ska man alltid vara opartisk och behandla dem med den omsorg och vård de behöver.
  MEN att man tycker annorlunda privat är ju ens egen ensak. De åsikter man har om olika personer och vad de gjort, de lämnar man hemma när man går hemifrån.

  Du kanske förstår lite bättre nu vad jag menade.

 3. Jag förstår vad du menar och visst är det tråkigt hur offer behandlas ibland… Och det är svårt att vara opartisk även om man inte blir personligt drabbad. Jag tar väldigt illa vid mig av vissa saker jag läser i tidningar att jag ibland skiter i nyheterna.

  Världen är inte perfekt får vi nog inse och den lär inte bli det heller. Som enskild person kan man ju varje dag försöka göra något bra för sin medmänniska så kanske världen känns lite bättre i alla fall 🙂

  Lycka till med rapporten! Jag läser akutsjukvård nu och det är skitintressant!

 4. Ja visst ska man försöka vara en bra medmänniska. Det är viktigt. Nej jag ser sällan på nyheterna läser tidningarna på nätet på morgonen men sen är det bra. Men läser bara om elände 🙁

  Nej världen är inte perfekt, det är långt i från så. Men visst ska man försöka göra den till en bättre plats.

  Tack, det kan behövas det blir en stor rapport.
  Akutsjukvård, vad roligt, hur länge ska du läsa det eller är det ditt huvudämne?

 5. Nej det är bara en kurs som vi läser som en del i utbildningen. Jag är ju inte inne på att jobba inom akutsjukvårs, så just därför valde jag den kursen för att kanske ändra sig. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *