Kamphundar….

Det finns hundar och det finns tydligen hundar. Men det finns ju vissa människor som skaffar hundar som inte passar dem, och de blir ohanterliga. Jag anser inte att man ska förbjuda raser bara för att vissa hundar klassas som kamphundar. Alla hundar kan hetsas till våld om man bara vill den tillräckligt illa. I så fall borde ju alla hundraser förbjudas….Men så är det ju inte.

Men man får väl förbjuda de man inte anser ska äga de här hundarna och se om de blir bättre. Vissa raser kan ge ett mer vaktintryck än andra raser men det betyder inte att de står ”kamp” i pannan på dem. Ta en titt på ägarna och döm inte hunden. Den gör inte fel, den försöker bara anpassa sig och försvara sig efter den situation som den utsätts för.

Hundägare ska kollas mera noga och man kanske skulle införa stick-kontroller. Det gäller alla raser inte bara de som klassas som ”kamphundar”. Man vet inte hur många hundar som far illa, kanske dags att ta reda på det.

bt.se finns en debatt artikel om just detta.

2 reaktion på “Kamphundar….

  1. En av HippHipps sketecher handlar om människor som tar hundkörkort – det kanske inte vore en så dum idé egentligen – att låta blivande ägare genomgå en kurs för att bli godkända.

  2. Jasså? Vad bra, det är ingen dum idé alls.

    Det borde införas, alla kan skaffa hund MEN alla kan inte hantera det. Det är synd att många djur far illa pga av misskötsel och misshandel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *