Loppor

Elvira våran phalénetik har kliat sig varje dag flera gånger om dagen i snart en vecka. Lite mer för varje dag tycker jag de känns som. I går morse när hon låg i sängen på rygg kliade jag henne på magen och kände små hårda saker i pälsen.

Jaja tänkte jag det kommer väl utifrån, ni vet frökapslar, gräs….men sen under dagen kände jag det igen. Jag börjar kolla igenom pälsen på henne och inser att hon har loppor! Små jävla parasiter som knappt syns.

Sambon tyckte jag skulle ringa veterinären och kolla om det fanns medel att köpa, det gjorde det – frontline comp. blev det. Vi sprayade henne ordentligt idag. Hon kliar sig inte lika mycket men det är fortfarande kvar loppor på henne. Jag gillar inte loppor, löss, fästingar alla småkryp är obehagliga tycker jag 🙁

Elvira gillar inte att bli borstad utan springer i väg så fort hon ser den, men i kväll så satt hon snällt kvar lyfta på tassarna så jag skulle nå henne där det kliade och såg rätt nöjd ut. Men det är jobbigt det förstår vi. Jag hoppas detta försvinner snart, är det inte bättre på måndag skulle vi kontakta veterinären igen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *