Nutella

Choklad på smörgåsen? Låter inte så gott…Men det är gott om man använder rätt choklad…dvs Nutella! Nutella är en kräm som är gjord av rostade hasselnötter, skummad mjölk, kakao, vanilj och olja. På rostat bröd, knäckebröd, mjukt bröd, kex…ja på i princip alla bröd / kex går nutella att använda.

 

Det är det italienska företaget ”Ferrero” som gör nutella, de gör även Kinder-ägg, Ferrero Rocher, Raffaello och TicTac.

Varje gång jag är utomlands så äter jag Nutella till frukost. Hur gott som helst! Nu såg jag när jag kom hem från Italien i maj att affärerna hade nutella – kampanjer lite överallt…Något som de inte hade tidigare. Så nu när jag gick in i en livsmedlesbutik var det första man såg ett nutella torn! Köpte med mig en burk hem och visst, det är lika gott även hemma. 🙂

Så när man talar om trollen så ska jag ta mig en smörgås eller två med just nutella och en kopp te! namnamnam 🙂 

Läs mera om Ferrero  HÄR

2 reaktion på “Nutella

  1. Jag har gärna haft en nutella-burk hemma. Just bara för att ta en sked då och då, men har aldrig haft på smörgåsen. Det känns lite fel – godis på smörgåsen 🙂
    Men faktiskt, utomlands så har jag ätit det på mackan. Just för att känna att jag lever lite som dom gör där jag är. Så i London förra året och Italien nu så blev det Nutella till frukost.
    Det funkar alltså på smörgås även hemma? 🙂

    • Ja visst är det gott att bara ta en tsk någon gång 🙂 Alltså jag var skeptisk till nutella på smörgås…men tog seden dit jag kom och provade det i Tyskland. gott!! 🙂

      Hahhaa! Ja absolute funkar även hemma 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *