22 juli.

Sista semesterdagen för sambon idag, och jag sommarjobbar men har fått långledigt (lördag-tisdag). Synd Magnus inte var ledig en vecka till, jag har jobbat mycket så det har inte blivit längre avbrott från hemmet men vi tog en sväng ner till Öckerö där grannarna håller till på sommaren, uppehåll och lite sol mellan molnen och skaldjursfrossa gjorde det till en riktig fest! Vi såg också de tjusiga ”Princess” båtarna med kunglig flagga på från Norge och Danmark. En sådan yacht skulle man ha! 🙂  Husbilen blev vårt hem för natten och sen tog vi oss hemåt igen dagen efter.

 

Solen har lyst med sin frånvaro medans regnet gjort sig mera närvarande under juni/början av julimånad. Men nu verkar det vara en liten vändning på gång….hoppas jag! 🙂

Vi har även fått in mördarsniglar (spansk skogssnigel) och den har verkligen fått mig att se rött i år…Plockat närmare 30-40 stycken flera kvällar, jag vet inte flera hundra som vissa plockar men det är mycket för mig. De har inte vart intresserade av vår trädgård tidigare så varför nu?!

Fixade även ett grönsaksland där jag sådde lite rädisor och morötter. En del av rädisorna blev bra och var ok att äta men morötterna fick jag aldrig se röken av då sniglarna verkade gilla dem 🙁

Elvira har lyckligtvis haft minimalt med fästingar iår, men det verkar variera väldigt mycket på var man bor. Hyltenäs Kulle är t.ex fästingparadis 🙁 Men frontline spray funkar helt otroligt bra på Elvira, hon fnyser lite när man sprayar henne men syftet är gott och det verkar fungera!

 

Håller på med körkortet med men det är svårt men jag måste ju ha det så det är väl bara att traggla på…

 

1år sedan terrorn i Norge idag och i media verkar det inte ha hänt någonting annat i världen men det är klart man ska minnas, och det gör man väl alltid lite hela tiden omedvetet.

 

 

En reaktion på “22 juli.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *