Att missbruk inte är tecken på dålig karaktär

De har hänt mycket sista tiden. De mesta som hänt är inte bra 🙁

Blev av med jobbet för jag försökte göra de rätta för de gamla. Knäckehäxan säger säkert något annat om man frågar såklart.

Jag har fått ökad dos av antidepressiva mediciner och fått en ny medicin mot hallucinationer.

Fick känns lägenheten och sälja bilen för de blev för dyrt när jag blev uppsagd. Hitta en ny billigare lägenhet är svårare än man tror. Samtidigt vet jag inte om jag vill bo i denna kommunen där drogerna finns massor  och alla känner alla.

För att orka med allt så blev jag  beroende av bensodiazepiner, de slutade med att jag blev inlagd för att sedan få gå på behandling. Håller på med detta nu i skrivande stund. Jag hoppas att de kommer ge ett resultat. Träffat många andra människor som också kämpar med att hålla sig drogfria och de är fan så mycket svårare än de låter.

Att höra att man ska sluta och bara lägga av med allt och börja om känns så tröttsamt för de är inte så lätt.

Varje dag är en evig kamp mot att hålla sig drogfri och de kommer vara de länge kanske hela livet. Jag vet inte. Jag vet att de är lätt att hamna där men svårt att sluta. För dragkraften drogerna har är starka och när ångesten och självmordstankar kommer då är flykten till en annan värld stor. Fått ett återfall sen jag blev inlagd. Men har fått ett större kontaktnät och större stöttning så jag hoppas jag ska klara av detta. 

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta inlägget. Kanske att man inte är ensam om att ha ett beroende? Kanske att jag vill lysa upp området att man måste våga prata om psykisk ohälsa och även andra problem? Om man vågar säga ” hjälp mig”.

Jag är inte rädd för att hamna i fel sällskap. Jag är rädd för att bli ensam och övergiven om folk får veta sanningen. Men samtidigt så vill jag berätta om de som hänt. Livet är en chansning. Jag chansar!

Jag kommer inte från dåliga förhållanden. Inga problem med föräldrarna eller syskon. Alla kan hamna snett i livet.

Hur kan jag då börja missbruka mina mediciner? Frågan har många svar men inte nåt annat än att jag behövde hjälp med att klara av allt som hände, jag kände mig som fyra personer när jag var en. Men med benzo så blev de lättare helt plötsligt. Har man provat och märkt att de funkar så är de lätt att fortsätta.

Kom ihåg detta; Att missbruk inte är ett kännetecken på att man har dålig karaktär. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *