En ny resa

För 1½ år sedan började en resa ner i en mörk värld.

Först blev jag av med jobbet fick ingen större hjälp av facket.
sen fick jag svårt att få ekonomin att gå ihop. att bo i lägenhet, ha bil, husdjur det blev väldigt dyrt helt plötsligt. För att orka med allt så började jag först missbruka min medicin sen fick jag tag på andra droger andra bättre lugnande än de jag hade själv. Allt spårade ur till de värre. Blev känslokall, fick dåliga ”vänner”.  Fick säga upp lägenheten, flytta hem till mamma och pappa vilket gick bra men var lite påfrestande med för alla parter. Djuren hade jag ju kvar, Elvira på 50% ihop med Magnus och Zingo som jag hade köpt själv. Jag bodde hemma sen i 1 cirka. Blev sjukskriven för återkommande depressioner och ångest. Fick en psykolog som jag går hos än väldigt bra sådan.

Fick komma på samtal hos soc, fick en ASI utredning om missbruk och alkohol,den visade inga positiva resultat. Fick komma på missbruksbehandling i  öppenvårdsbehandling dvs KRAFTVÄRK – var mycket skeptiskt till detta i början. Ville ju komma på behandlingshem inte någon öppenvårdsbehandling. MEN trots min skeptiska sida så gick dagarna, dagarna blev veckor som blev månader och jag fick hjälp jag fick vård och behandling samtal och nya bättre vänner. Vänner som satt i samma situation som mig själv. Människor som förstod att de inte är lätt att ta sig ur ett missbruk. Även behandlarna förstod att de var svårt att ta sig tillbaka. Visst de blev några återfall både i droger och alkohol men ingen är felfri. Jag lyckades ialla fall ta mig ur det alla återfallen och återgick till behandlingen på KRAFTVÄRK.

Jag gick på KRAFTVÄRK i över 1 år, slutade nu i augusti 2017. Då fick jag börja på RAMS som är arbetslivsinriktat program för att komma ut i jobb igen, jag har gått där i 2 veckor nu och än så länge är det bra. Hoppas kunna komma ut i en praktik efter de sex veckorna som är introduktion och förberedelse inför arbetslivet.

Jag fick en egen lägenhet i juli -2017 och trivs bra , bor med Zingo på heltid och Elvira varannan vecka. Det känns som jag är på rätt väg, för en gångs skull.

Men de jag vart med om glömmer jag inte, trots att de är dåliga erfarenheter så lever de med mig hela livet.

Dock är jag drogfri sen ett år tillbaka och är väldigt nöjd med detta.

En resa slutar och en annan tar vid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *